En person knivstukket på tog ved Oslo S

Mannen i 20-årene som mandag ettermiddag ble knivstukket inne på et tog på Oslo Sentralstasjon, var trolig et tilfeldig offer, ifølge politiet.

 

Av Fredrik Moen Gabrielsen, NTB

– Jeg har sett videoen av hendelsen. Jeg vil si at fornærmede er et tilfeldig offer, det virker helt uprovosert, sier vaktleder Arne Kaspersen ved Oslo-politiets kriminalvakt til Aftenposten.

Politiet meldte om hendelsen på Twitter klokken 15.26 mandag ettermiddag. Hendelsen førte til at spor 16, hvor toget ble stående, ble stengt fram til mandag kveld. Også spor 15 ble stengt.

Vektere på stedet fikk raskt anholdt den mistenkte personen. Mannen, en utenlandsk statsborger i 30-årene, ble deretter overlevert til politiet, som pågrep mannen og kjørte han i arresten.

Flere skader i kroppen

– Den fornærmede er en utenlandsk statsborger i 20-årene. Han ble påført flere skader i kroppen forenlig med knivstikk. Han ble kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB. Han sier politiet har funnet kniven som trolig ble benyttet av gjerningsmannen.

Ifølge politiet var det tilløp til panikk på stedet. Hendelsen skjedde midt i rushtiden, og det var fullt av mennesker på perrongen da den skadde mannen ble trillet bort til ambulansen. Flere enheter fra politiet og ambulanser var på stedet mandag ettermiddag.

Politiet avhørte vitner i toget hvor knivstikkingen skjedde. Flere personer så selve hendelsen, og ifølge et vitne gikk gjerningsmannen rolig av gårde ut av toget etter å ha gått til angrep på en person med kniv, ifølge Dagbladet.

Begge er utenlandske statsborgere

Den fornærmede mannen er altså også utenlandsk, men ikke fra samme land som den pågrepne, ifølge politiet.

– Vi kjenner ikke relasjonen mellom de to mennene, men vi vil avhøre både den pågrepne og den fornærmede så fort som mulig. Vi har innhentet videoopptak fra overvåkingskameraer og vitneopplysninger, og vi vil nå forsøke å danne oss et bilde av hendelsesforløpet, sier Jøkling.

Ifølge NSB fikk ikke hendelsen store konsekvenser for rushtrafikken. Toget, som skulle til Gjøvik, ble innstilt, og passasjerene henvist til neste tog. (NTB)