En Kremmer søker arbeid

– Jeg har skjønt at jeg må gjøre noe spektakulært for å få arbeidsgivere til å ta kontakt med meg, sier Harald Kremmer (47).

 

Med et stort smil og en enda større, rød paraply står bergenseren Harald Kremmer midt på plassen utenfor Nationaltheatret stasjon i morgenrushet. Under armen har han en bunke med CV-er. Magen og ryggen er dekket av en stor plakat med påskriften:

«Overkvalifisert eller for gammel til å få ny jobb? Snakk med meg, eller ring 45616102»

Må mer til

Harald Kremmer ble arbeidsledig i april. Siden da har han søkt på mange jobber uten å få ett eneste svar.

– Etter hvert har jeg skjønt at det må noe mer spektakulært til enn å bare sende en søknad. At arbeidsgivere kanskje først får øynene opp for deg dersom du gjør noe litt utenfor boksen, sier Harald Kremmer.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre Oslo-sider her!

Voksen mann

20 års variert erfaring innen kundeservice, sentralbord, callsenter, hotellresepsjon med gode skussmål fra tidligere arbeidsgivere er ikke nok til å pirre arbeidsgivernes nysgjerrighet. Harald Kremmer har gått mange runder med seg selv og lurt på hvorfor responsen er så laber.

– Jeg er en voksen mann med god og solid erfaring fra serviceyrker. Jeg har spekulert på om jeg er for gammel. At du må være i 20-30-årene for å bli vurdert. Men i en alder av 47 har jeg vondt for å tro at jeg er for gammel for å være interessant for arbeidslivet, sier Harald Kremmer.

Les reportasjen: Stengetid for Waldemars Café: Det ble mer enn 3 øl denne kvelden. Men det var et alvor over oss. (Dagsavisen+)

Nedgang i ledigheten

I Norge var arbeidsledigheten 3,8 prosent i mai, ned 0,1 prosentpoeng fra februar og ned 0,3 fra mai fjor.

SSBs ledighetstall er ikke brukket ned på fylkesnivå, men det finnes tall for arbeidsledige fra november i fjor som også indikerer en nedgang i Oslo (2,5 prosent, 0,4 prosent ned fra året før). Så det skal finnes muligheter.

Les også: Bestiller 3.500 vannkarafler for å markere Oslo som miljøhovedstad

Trigges av service

Noen ganger har Harald Kremmer tatt direkte kontakt med arbeidsgivere om stillinger, og fått høre at han er overkvalifisert.

– Men når jeg har søkt på mellomlederstillinger har jeg fått høre at jeg har for lite erfaring. Så da må man jo spørre: hva er det de ønsker seg? En 25-åring med masse ledererfaring? Eller en som er helt blank? sier Kremmer som i tillegg til sin lange arbeidserfaring har en 3-årig utdannelse innen handel og kontor og 12 års erfaring fra organisasjonslivet.

– Mitt høyeste ønske er å få en jobb der jeg kan jobbe med mennesker. Det er det jeg er god til. Jeg trigges av å yte god service, være til nytte og føle at jeg hjelper folk som trenger det. Arbeidsgivere bes herved å ta kontakt, smiler den arbeidsledige, men veldig blide bergenseren.

Les også: "Vi tøyet ut hvert eneste minutt, enda skrekken for å komme for sent på skolen lå over oss"