Ingerid Salvesen, fra podkasten Du Verden, kan konstatere fullt hus på presidentvalgvake i Oslo

Du verden så fullt!

Stappfullt hus og kø rundt kvartalet da podkasten Du Verden startet sin valgvake på Youngstorget i kveld.

Lag ditt eget valgresultat i den interaktive grafikken nederst!

– Jeg hadde ikke ventet så mange folk, dette er kjempegøy. Det viser at unge folk er interessert i å komme sammen i en sosial setting og diskutere politikk, og følge presidentvalget gjennom natta, sier Ingerid Salvesen, journalist og medarrangør for valgvaken på Kulturhuset på Youngstorget. Det ble fort fullt da dørene åpnet ved 18-tiden i går, og over 500 var innenfor og flere hundre utenfor i kø da Christian Borch satte i gang kveldens første debatt.

Pølser og politikk

På en rekke steder i Oslo er det presidentvalgvaker i kveld. Fra store offisielle arrangement, med ambassadører og politikere, til større og mindre uformelle arrangementer med øl, pølser og politikkprat til langt på natt. 

Du Verden arrangerte i samarbeid med forlaget CappelenDamm og Den Norske Atlanterhavskomite. Podcasten lages av journalistene Stig Arild Pettersen, Ingerid Salvesen og NRK-veteran Christian Borch. På programmet utover kvelden er bl.a debatten «Var dette tidenes sykeste valgkamp» med Hilde Restad (Bjørknes Høyskole) og Hallvard Notaker (UiO), «No way back - har Trump ødelagt den politiske samtalen» med Bente Kalsnes (UiO) og Kjell Lars Berge (UiO), og «Har virkeligheten overgått fiksjonen? Om fakta og fiksjon i amerikanske politiske tv-serier» med bl.a «Mammon»-forfatter Gjermund Eriksen. 

Og Dagsavisens USA-korrespondent Heidi Taksdal Skjeseth er ventet inn direkte i Kulturhuset via storskjerm fra New York ved 22.30-tiden.

Les også: Her kan du følge presidentvalget i Oslo

Lang ventetid

Ventetiden blir lang utover natta. Da Kulturhusets valgvake startet, var opptellingen på øskysten såvidt i gang. Valglokalene i de viktige vippestatene Florida og Virginia stengte ved 19-tiden i går kveld. Mens i vippestaten Nevada stenger ikke valglokalene før ved 03-tiden i natt. Noe sikkert utfall av valget kommer neppe før ved 05-tiden i morges.
– Det ligger an til å bli jevnt. Vi får vel ikke vite hvem som vinner før Kulturhuset stenger dørene (klokken 03), konstaterer Ingerid Salvesen.

– Men jeg skal være oppe hele natta. Jeg kan ikke legge meg når verden står på spill!