Dweezil Zappa

Disse konsertene må du ikke gå glipp av denne uken

Byens klubber og spillesteder er særs aktive og det går nesten ikke en uke uten en superstjerne i Oslo.

 

Oslo er en konsertby av rang, helt i verdensklasse, med en hel rad konserter hver eneste uke. Byens klubber og spillesteder er særs aktive og det går nesten ikke en uke uten en superstjerne i Oslo.

Disse konsertene kan du se denne uken.

 

 

 

 

 

Dweezil Zappa

Dweezil Zappa

Han er på plass for å feire sin fars 50-årsjubileum. Frank Zappa startet som artist i 1966 og siden hans død i 1993 er det altså sønnen som spiller musikken hans.
Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Tirsdag

 

Hanne Hukkelberg er tilbake med et av årets mest eventyrlystne popalbum.

Hanne Hukkelberg

Hun er tilbake med nytt album som feires med slippfest. På albumet får hun besøk av Ingrid Helene Håvik fra Highasakite og Emilie Nicolas. Om hennes forrige, «Featherbrain», skrev Oda Faremo Lindholm: «Hukkelberg tar utgangspunkt i et relativt poppa uttrykk, for deretter å radbrekke det meste av melodiske strukturer og tradisjonell instrumentering. Sporene på skiva passer overraskende godt sammen, siden de spenner langt fra hverandre i utforming. Særlig kontrasten mellom jagende «My Devils» og sakrale «The Time and I and What We Make», der Hukkelbergs hodetoner akkompagneres av orgelet i Kongsberg kirke, belyser det stemningsmessige fellesskapet i låtene.»
Hvor: John Dee, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Tirsdag

Les også: Stemme i særklasse

 

Ásgeir

Islendingen kommer til Norge med låter fra albumet «Afterglow» som kom i vår, og selvsagt noen eldre låter i ny drakt. Og ja, det er han med tekstene til bestefaren sin.
Hvor: Rockefeller, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Tirsdag

 

 

Shining spiller på Johhn Dee onsdag.

Shining

Shining, med Jørgen Munkeby og saksofonen, drar på de. Blackjazz kaller dem det. Om «International Blackjazz Society» skrev Bernt Erik Pedersen: «International Blackjazz Society» fortsetter fantomsaksofonist Jørgen Munkebys satsing mot det store utlandet. Med sitt tredje album «Blackjazz» (2010) skapte Shining en ny, hard, skinnende svart legering av jazz og black metal. Ett studioalbum og ett livealbum etter, virker det som om   det stramt definerte musikalske konstruksjonen  ikke gir noe mer rom for utvikling. På dette tredje post-«Blackjazz»-albumet går Shining enda lenger i retning streit industrirock av et format man har hørt mange ganger før, og da gjerne på 90-tallet (Marilyn Manson, Nine Inch Nails). Tross noen partier der Munkeby kjører på med skrikende sax-soloer virker det som om jazz, rock, og eventuelt «black» nå er blitt helt atskilt.
Hvor: John Dee, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Onsdag

 

Rise Against

Bandet fra Chicago har holdt på i 18 år nå og har et godt tak på publikum. Om deres album «The Black Market» skrev Petter Brønstad: «Rise Against er kjent for å være et band med kraftige meninger. Alle medlemmene, unntatt trommeslager Brandon Barnes, er såkalt straight edge, det vil si at de tar avstand fra alkohol, tobakk og rusmidler for øvrig. På sitt sjuende studioalbum varierer de fra det storslåtte til det platte. Singelen «I Don’t Wanna Be Here Anymore» er en av låtene som bør trekkes fram som et soleklart høydepunkt. Det høres ut som en Offspring-låt fra tidlig på 2000-tallet, særlig når de roer ned intensiteten i uttrykket mot slutten. Også «The Eco-Terrorist In Me» er en solid låt, som viser noe av det Chicago-bandet står for kvalitetsmessig.»
Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Onsdag

Tower Of Power

De har levert soul, jazz, funk og rock siden 1968. De har faktisk også spilt på Rockefeller mer enn 20 ganger. Siden tidlig på 70-tallet har Tower of Power turnert med navn som Sly Stone og Creedence Clearwater Revival, samt bidratt på album med blant andre Aerosmith, Madonna, Smokey Robinson, Rod Stewart og Elton John.
Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Torsdag