Det nye Oslo-fengselet kan bli bygget på Hurum

Eiendomsselskapet Santo ber justisminister Jøran Kallmyr (Frp) og Statsbygg, som har byggeoppdraget med nytt fengsel, vurdere å bygge på Hurum fremfor i Oslo.

Statsbygg er på jakt etter egnede tomter med beliggenhet i eller nær Oslo. Kravet om å bygge i Oslo har falt bort, men reisetiden må være maksimalt 40 minutter fra Oslo, skriver Finansavisen.

Hurum kommune helt sørøst i Buskerud fylke og Santo har i flere år forsøkt å danne et privat alternativ.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Santo er bygget opp av eiendomsmilliardæren Pål Borgersen og styres av datteren Caroline. Hun mener Justis- og beredskapsdepartementet bør vurdere Santos alternativ.

– Vi bør få et møte med justisminister Jøran Kallmyr. Vi mener vi har et fullverdig alternativ til det staten selv kan bygge, sier Caroline Borgersen.

Les også: Setter av millioner til nytt fengsel i Oslo

Kallmyr uttalte i sommer at det er en dyr og dårlig løsning for samfunnet å bruke mye penger på å holde Oslo fengsel i gang. Fengselet er i dårlig forfatning, og det haster med flere soningsplasser i Oslo-området, skriver Finansavisen.

Hurum kommune er omgitt av Oslofjorden, Breiangen og Drammensfjorden. Ved Oslofjorden grenser Hurum til Frogn, Vestby, Moss, Horten og Re. Den 1. januar slås Hurum, Røyken og Asker sammen til nye Asker kommune.