Marianne Borgen skal lede SVs forhandlingsteam. FOTO: FREDRIK BJERKNES

– Det kan bli tøffe forhandlinger

Rå og konstruktiv. Slik beskriver Marianne Borgen seg som forhandler.

– Jeg er veldig glad for at MDG har bestemt for å samarbeide med SV og Ap. Dette er svaret på det velgerne har bedt om – et grønnere og rødere byråd, sier SVs gruppeleder  Marianne Borgen.

Hun tror likevel ikke forhandlingene med MDG og Arbeiderpartiet blir noen dans på roser.

–  Det kan bli tøffe forhandlinger. Men jeg har vært ute en vinternatt før. La meg minne om at jeg var med å fremforhandlet Tøyen/Munch-avtalen. Mange ser nok på meg som en ganske rå forhandler, men jeg ønsker også å være konstruktiv. Vi skal få til resultater her, sier Borgen.

RAYMOND JOHANSEN: – Jeg er glad og rørt

Begynner med E18 

Utbyggingen av E18 fremheves som en av sakene det kan bli vanskelig for de tre partiene å bli enige om. Men Borgen mener også er enig om målet med mindre biltrafikk inn til Oslo.

– Alle partiene har vært tydelig på at de planene om kapasitetsøkning som ligger der i dag ikke er noe vi vil gå inn for. Nå har vi en unik sjanse til å få stoppe de planene. Det er noe av det første vi må sette oss ned med, sier Borgen.

MDG: - Frp for krevende å samarbeide med

Historisk sjanse

Hun står også fast på at eiendomsskatt og SVs millionløfte om gratis aktivitetsskole, skal opp i forhandlingene. Ordførerverv og posisjoner er hun mindre opptatt av.
– Det som er viktig nå er å få på plass politikken. Gjør vi det,  så kan vi begynne å snakke posisjoner.

 – Dette er først og fremst en historisk sjanse til  å gjøre byen grønnere. Vi har ikke hatt en tilsvarende situasjon siden 1991.  

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!