Deila fikk se enda et VIF-lag vinne

(Vålerenga 2 - Brumunddal 3-1). Ronny Deila var tilbake på Valle og fikk se klubben ta enda en viktig seier mandag kveld. Vålerenga kan bli eneste toppklubb med 2. divisjonslag neste år.

Bilde 1 av 3

VALLE (Dagsavisen): Det er ikke alle 2. divisjonskamper som er like viktige, men i denne sto mye på spill. I avdeling 1 lå Brumunddal på første nedrykksplass med Vålerenga tre poeng foran seg. Med andre ord: Her kunne "Dala" ta en viktig seier og involvere Vålerenga i nedrykksstriden. Også 2. divisjonslaget spiller i klubbens nye storstue.

A-laget på plass

- Ja, dette er en viktig kamp for oss. Det er utrolig viktig å holde rekruttlaget i 2. divisjon. Det er en viktig kamparena. Derfor er mange fra A-laget her i dag for å støtte gutta, sa Ronny Deila til Dagsavisen før avspark.

For hans del hadde det også egenverdi å se hvordan potensielle førstelagsspillere gjør det. Seks av spillerne som startet for VIF har spilt i eliteserien i løpet av sesongen. Med Herman Stengel som kaptein.

Og han startet selvsagt moroa også i løpet av de seks minuttene midtveis i første omgang som Vålerenga avgjorde dette.

At Stengel er langt framme på dødball vet de fleste, her smalt han til fra 25 meter. Noen keepere hadde kanskje tatt den, men det gjorde ikke Brumunndal-keeper Emil Holst.

To minutter senere fant Bilal Njie den plassen han trengte, stormet inn i bakrommet og doblet ledelsen alene med keeper.

Og som om ikke det var nok fikk Fitim Azemi sin første scoring i blå trøye da han satte straffespark i mål fire minutter senere.

Vålerenga kontrollerte kampen fra start til slutt, men ltt lavere tempo etter pause gjorde kampen jevnere. Brumunddal reduserte på straffespark rett før slutt. De skapte bare en eneste stor sjanse før dette.

Samholdet avgjørende

På tribunen satt som sagt store deler av det A-laget som slo Brann søndag kveld.

- Det er sterkt samhold i Vålerenga og vi kjemper sammen både med A-laget og rekruttlaget, sier Ronny Deila, som satt på tribunen sammen med spillerne.

- Derfor slo vi Brann og derfor vinner vi her, sier han.

Det er trenerne Gard Holme og Tommy Berntsen som styrer 2. divisjonslaget fra benken.

Med seieren er Vålerenga langt nærmere ny kontrakt. I stedet for å ligge likt, fikk man nå en seks poengs luke ned til nedrykksstreken. Bak Brumunddals 18 poeng ligger Finnsnes på 17 og Follo på 15 poeng. Vålerenga 2 har 24 poeng. Fire serierunder gjenstår.

PS. Odd 2. lag er den eneste andre toppklubben som er i 2. divisjon. De ligger nest sist i avdeling 2. Fra 3. divisjon er det bare Stabæk2 som har mulighet til å rykke opp, men de ligger fire poeng bak Lyn.

2. divisjon, avdeling 1, mandag:

Vålerenga - Brumunddal 3-1 (3-0)

Vålerenga kultur- og idrettspark: 212 tilskuere.

Mål: 1-0 Herman Stengel (20), 2-0 Bilal Njie (22), 3-0 Fitim Azemi, straffe (26), 1-3 Kristian Eriksen, straffe (89).

Dommer: Robert Eggen, Trønder-Lyn

Gule kort: Markus Nakkim, Herman Stengel, VIF2,

VIFs lag: Marcus Sandberg - Nicolay Grimstad, Markus Nakkim, Johan Levernes, Ivan Näsberg (Kristoffer Hay 70) - Herman Stengel, Abdisalam Ibrahim (Ulrik Mathisen 77), Oliver Valaker Edvardsen - Felix Horn Myhre, Bilal Njie, Felix Azemi (Thomas Elsebutangen 65)