Annonse
Ronny Deila har jobbet hardt med VIF. To seire på rad har gitt litt arbeidsro. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG/NTB SCANPIX

Deila får inspirasjon av Celtics suksess

I helgen kan Celtic sette nye klubbrekorder. Ronny Deila lar seg inspirere av sin gamle klubb. Men for ham er det viktigst å ta poeng mot Sarpsborg 08 søndag kveld.

Annonse
Oslo

 

VALLE: To seire på rad har sendt en ørliten glød av optimisme rundt Vålerenga. Men Ronny Deila har mye å jobbe med.

Mot Sarpsborg 08 søndag kveld må han klare seg uten kaptein Christian Grindheim og Muhamed Keita. De er ennå ikke tilbake fra skade.

Seks poeng på de to siste kampene er gledelig for VIF. Men der Ronny Deila kommer fra er man  vant til å vinne hver gang.

To rekorder

Torsdag kveld slo Celtic Patrick Thistle 5-0, og er oppe i utrolige 103 poeng og 104 scoringer. Laget til Brendan Rodgers har tangert sin egen poengrekord fra 2000-01 og er bare ett mål fra målrekorden på 105 fra 2003-04.

Laget er selvsagt for lengst skotsk seriemester. Hjemme mot Hearts søndag kan Celtic slå begge rekordene og også fullføre en ubeseiret seriesesong.

Ronny Deila gleder seg over suksessen.

- De gjør kanskje sin beste sesong noensinne, og ja, jeg følger med. Jeg har mange venner og bekjente i Glasgow, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Alle knep

Fredag ledet han Vålerenga i en spilleøkt der han stadig stoppet spillet og utfordret spillerne på de valgene de tok. Det skulle han gjerne gjort mer av. Deila bruker alle de knep han har lært seg i de klubbene han har vært.

- Det er en balansegang med hvor mye informasjon man skal presse på spillerne. Men dette er nyttig slik at de skjønner hvilken form for sjakk fotball egentlig er, sier han.

Han er fornøyd me det defensive spillet i de siste kampene, men ikke den offensive biten.

- Noen ganger sitter det vi trener på, andre ganger skjærer det seg helt. Utfordringene er å sette sammen dette puslespillet med å presse på rett tidspunkt, vende spillet og komme til gjennombrudd, sier han.

Imponert

Han er imponert over det Geir Bakke har fått til med Sarpsborg 08. Begge lag kommer fra seier i siste kamp, Sarpsborg er tre poeng bak Rosenborg på tabelltoppen og det er stor publikumsinteresse i Sarpsborg. Det kan bli fullsatt stadion med de 5700 tilskuerne det er plass til der nede.

For Vålerenga er det tre kamper som venter i løpet av kommende uke: Sarpsborg 08 søndag, Kråkerøy i cupen på Fredrikstad stadion onsdag og Rosenborg på Ullevaal søndag om en uke.

Annonse