Debutantenes aften da Grorud seiret i sesongåpninga

(Hønefoss - Grorud 1-2). Elias Kristoffersen Hagen scoret to ganger i sin første kamp for Grorud og sørget for en drømmedebut for seg selv og hovedtrener Eirik Kjønø.

Bilde 1 av 2

HØNEFOSS (Dagsavisen): - Det er helt fantastisk, sa en strålende fornøyd Eirik Kjønø til Dagsavisen like etter kampslutt.
Kjønø tok over hovedansvaret i Grorud etter å ha vært assistenttreneren til Rolf Teigen. Og det var en tydelig stolt mann som tok en prat med Dagsavisen etter kampslutt på Aka Arena søndag kveld.

– Det har vært så mange som har tvilt på oss og snakka om spillere vi har mista og at vi kanpt kommer til å ta poeng også vinner vi her i første seriekamp. Det er så ufattelig deilig, strålte Kjønø i Ringsakers vårsol.

God 1. omgang

Og allerede fra starten av så det lyst ut for Grorud i dagens kamp. Der Hønefoss virket tamme og forsiktige var Grorud tøffe og gode. Selv om kvaliteten manglet litt ved flere anledninger så bortelaget fra Groruddalen mye skumlere ut de gangene de angrep og etter ti minutter kom den første sjansen da Iqbal Kamran Ali fant Elias Kristoffersen Hagen inne i feltet, men sistnevnte traff ikke ballen særlig godt.
Og det var litt slik det ble for Grorud den første halvtimen. Mye nesten. Men nesten er vesentlig bedre enn ikke noe, som var det Hønefoss leverte de første 45 minuttene. Men ett minutt på overtid i førsteomgang fikk vertene en meget god mulighet da midtstopper Joakim Mohn Rishov hadde tatt turen opp i angrep, men headingen gikk strøk stolpen og gikk ut.
Før dette hadde Groruds Fredrick Johan Skarheim Pettersen hatt et godt forsøk på egenhånd. Med et par gode berøringer klarte han å vende opp og sette fart mot hjemmelagets mål, men ble aldri kvitt den siste forsvarsspilleren og inne på 15 meter gikk de begge to ned i det som så ut som en rettferdig duell.

Få minutter etter dette var det Glenn André Evensen Harviken sin tur, men på en ball som han måtte skli for å rekke traff han Hønefoss sin utrusende keeper mer enn ballen.'

Debutanten på plass

Men scoringen skulle til slutt komme. Iqbal Kamran Ali fikk tak i ballen like utenfor 16-meteren og fyrte av. Alexander Suprman Hurlen Pedersen forsøkte å holde ballen i fast grep, men feilet og serverte i stedet for Elias Kristoffersen Hagen på blank kasse. Hagen gjorde ingen feil og 0-1 var et faktum.

– Ali får ballen og skyter og jeg får en enkel jobb med å sette den i mål, forteller debutant Hagen til Dagsavisen.

Dramatikk

Og det skulle ikke ikke gå mer enn tre minutter av andreomgang før Hagen var tomålsscorer. Men ikke uten at det ble kontroversielt. En offsideplassert Vetle Skåttun mottok ballen og løp mot mål sammen med Elias Kristoffersen Hagen. Linjedommeren vifter med flagget og markerer for offside og Hønefoss-spillerne slutter å spille. Det gjør ikke Vetle Skåttun som triller ballen til Elias Kristoffersen Hagen som for andre gang kan trille ballen i tomt mål. Hønefoss-spillerne raser, men dommer godkjenner målet.

– Vetle (Skåttun) får ballen fra en Hønefoss-spiller derfor blåser han ikke, men Hønefoss-spillerne blir jo lurt av det og slutter å spille så jeg forstår de godt. Det er jo litt kontroversielt, sier tomålsscorer Hagen.
– Det er klart det fortvilende for dem, sier Eirik Kjønø.
 Linjedommer ser ikke at ballen kommer fra en Hønefoss-spiller og markerer for offside, mens dommeren overprøver linjedommeren da han vet at den kommer fra en motspiller. Ingen gjør egentlig feil?
– Dommeren gjør helt ritkig, men Hønefoss-spillerne stopper jo opp, svarer han.

Tøffe tak

Etter 0-2-målet ble det stadig hetere ute på banen og det var mange vonde og tøffe dueller utover i omgangen. Gule kort og krangling stykket opp mye av spillet, noe som naturligvis var til Grorud sin fordel. Samtidig tok Hønefoss mer og mer over, uten at de spilte seg til store sjanser. Samtidig hadde Grorud en aktiv Fredrick Johan Skarheim Pettersen på topp. Og ti minutter før slutt var han nære å sette 0-3 på et innlegg fra Alvaro Torres Arjona etter en kontring. Innlegget ble litt for upresist og havnet over på motsatt side der Trace Akino Murray kom. På ny ble ballen slått inn, denne gang langs bakken og inn til Arjona som rett og slett bommet på ballen. Grorud-sjefen synes likevel litt misfornøyd med hvordan slutten på kampen ble.

– Jeg er ikke helt fonøyd med hvordan vi løser det. Vi blir litt for feige og kommer ikke ordentlig etter. Vi tillater for mange høye baller inn i feltet vårt i lange perioder og får et veldig trykk på oss, men det er godt å ha noe jobbe med videre også, smilte han lurt og la til:
– Når det er sagt så forsvarte vi oss veldig godt der inne mann mot mann.

Ny spenning

Og det har han helt rett i. For til tross for at ballen var mye i og rundt Groruds 16-meter ble det aldri de store farlighetene før Henning Bunæs kløna det til og mista ballen til Sivert Nilsen Bukten inne i egen 16-meter to minutter før slutt.

Bunæs ville rette opp feilen, men dommeren mente han gikk for tøft i ryggen på Hønefoss-spilleren og pekte på straffemerket.
Bunæs ble hengende etter Sivert Nilsen Bukten som var på vei ned til dødlinja inne i feltet og da Bukten senket farten kom Bunæs litt for hardt i ryggen. Det var nok til at dommeren pekte på straffemerket.
Og dramatikken var ikke over der. For Emil Gundelack Ødegaard i Grorud-målet stoppet valgte riktig hjørne og stoppet forsøket fra Sami Kamel. Uheldigvis for Ødegaard la returen seg pent til rette foran et vidåpent mål og Kamel kunne dunke inn sin egen retur. Kampens tredje i tomt mål.

Kunne juble

Hønefoss kjempet på for utligning, men Grorud kjempet heltemodig, og med en meget ivrig Eirik Kjønø på benken holdt Grorud stand de siste minuttene. Til slutt kunne trenerdebutanten storme banen og slippe jubelen løs for seier i første forsøk.

– Det er en sinnsyk innsats, og det jeg synes det er fortjent. Vi spiller en veldig god førsteomgang og skaper masse da. Litt dårligere i andreomgang, men vi slipper dem ikke til mye, sier mens han tørker svetten av panna.

– Dette er en tøff bortekamp. Hønefoss er et kjempegodt hjemmelag og de kommer til å ta mye poeng her denne sesongen, la en stolt og hes Kjønø til.

At Kjønø var hes var ikke rart for han hadde en travel dag på sidelinja hvor han manet sine spillere opp i press og minnet dem til stadighet på å bruke hodet i sommervarmen.

– Han pisker oss rundt der. Det var seigt, men vi vinner til slutt og det er det viktigste, sier Elias Kristoffersen Hagen.

Groruds neste kamp er hjemme mot Odd 2 24.04 klokka 19.00.

2. divisjon, avdeling 1 søndag:

Hønefoss - Grorud 1-2 (0-1)
Aka Arena: 879 tilskuere.¨
Dommer: Magnus Nicolai Koløy.
Assistentdommere: Henrik Skjevestad og Haron Siad.
Mål: 0-1 Elias Kristoffersen Hagen (40), 0-2 Elias Kristoffersen Hagen (48), 1-2 Sami Kamel (88).
Gult kort: Alexander Suprman Hurlen Pedersen, Sivert Nilsen Bukten, Benjamin Omerovic, Håkon Langdalen, Hønefoss.
Fredrick Johan Skarheim Pettersen, Faysal Mohamed Ahmed, Faisal Dahir, Martin Høyland, Grorud.

Hønefoss: Alexander Suprman Hurlen Pedersen - Joakim Mohn Rishovd, Benjamin Omerovic, Asgeir Thor Ingolfsson - Sami Kamel, Håkon Langdalen, Andreas Skattum Nordby (Kristoffer Hoven, 46), Magnus Johannessen (Jardar Jameson, 73) - Daniel Østebø (Marki Vladimar Jankovic, 46), Sivert Nilsen Bukten, Alexander Groven.
Grorud: Emil Gundelach Ødegaard - Iqbal Kamran Ali, Glenn André Evensen Harviken, Geirald Meyer, Faisal Dahir (Henning Bunæs, 75) - Martin Høyland, Faysal Mohamed Ahmed, Vetle Skåttun (Trace Akino Murray, 61), Elias Kristoffersen Hagen (Alvaro Torres Arjona, 70) - Preben Mankowitz, Fredrick Johan Skarheim Pettersen.