De fikk terningkast 6 av Dagsavisen i fjor. Nå må restauranten stenge dørene.

– En fryktelig trist historie, sier daglig leder.

 

Blant mange både gode og dårlige restaurantopplevelser for Dagsavisens matanmeldere Byløvene er det en håndfull matopplevelser som stikker seg ut. 

I fjor var en av dem Way Down South som holder til i The Crossroad Club i Maridalsveien ved Mathallen i Oslo. Den hjemmelagde amerikanske sørstatsmaten fikk Byløvene til å juble og trille terningkast 6

– Disse spareribsene er legendariske allerede, skrev Dagsavisens anmeldere. 

Men nå er det kroken på døra for den populære restauranten. 

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Utenfor vår kontroll

Det skriver de selv på sin egen Facebookside

– Vi har en svært trist beskjed rett etter å ha fått 5/6 i Aftenposten og hatt fulle hus lenge. På grunn av omstendigheter utenfor vår kontroll har eierne av Crossroads Club bestemt seg for å stenge dørene fra 22. mai, inkludert vårt kjøkken. Det er forferdelige nyheter, men vi er innstilt på å lage mat som et HELVETE de neste to ukene, skiver restauranten. 

– Det er en tragisk historie vi nesten ikke klarer å tro på, sier daglig leder og deleier i restauranten, Ann Sung-An Lee, til Dagsavisen. 

Les også: Pøbberiet er en etterlengtet moderne bypub

Svært gode anmeldelser

Hun forklarer at Crossroads Club, der de holder til, har fått nye eiere som ikke ønsket at restaurantdriften skulle fortsette. De ga de ansatte to uker på å avvikle restauranten.

– Etter anmeldelsen i Dagsavisen i fjor fikk vi masse oppmerksomhet. Men vi mistet skjenkebevillingen, og måtte avlyse 300 reservasjoner i desember. Det tok økonomisk knekken på oss. Vi jobbet hardt for å få skjenkebevillingen tilbake, men de nye eierne har bestemt seg for å drive klubben videre uten restauranten. Nå er det egentlig ingenting vi kan gjøre, sier hun, og legger til at hun har stor tro på konseptet og håper å kunne drive det videre i et annet lokale. 

Beslutningen om å stenge dørene kom etter flere gode anmeldelser. Dagsavisen og Aftenposten ga restauranten henholdsvis terningkast 6 og 5, og Dagbladet endte på terningkast 4. Restauranten havnet også på Byløvenes topp 10-liste over beste restauranter i 2015.

Les også: Oslos musikkscene er større enn Stockholms og Københavns til sammen