Vålerenga og Kjetil Rekdal startet med tre bortekamper i cupen. Nå skal de møte Vidar på Ullevaal. FOTO: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX

Cup: VIF mot Vidar på Ullevaal

Vålerenga fikk hjemmekamp mot 2. divisjonslaget Vidar i fjerde runde i cupen. Nest-Sotra må til Lerkendal for å møte Rosenborg.

Fredagens trekning i Norges Fotballforbunds mediesenter ga dette oppsettet for 4. runde (hjemmelaget nevnt først):

Sandefjord - Sandnes Ulf, Bodø/Glimt – Haugesund, Vålerenga – Vidar, Sarpsborg - Stjørdals-Blink, Tromsø – Odd,  Stabæk – Strømsgodset og Kongsvinger – Brattvåg, Rosenborg - Nest-Sotra.

Alle kampene spilles 25. mai, mens kvartfinaler, semifinaler og finale spilles til høsten.

Dette er første cuprunde der kampoppsettet skjer via trekning, men kampsteder ble fastsatt eter skjønn. Og ettersom alle tippeligalag har hatt bortekamper i de første rundene, var den kabalen ganske enkel. Noen har foreslått at også hjemmebanefordel burde vært trukket.

- Vi prioriterer cupen høyt, det har de første rundene vist. Nå har vi kommet oss helskinnet gjennom, men alle kamper er vanskelig på sitt vis, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Vålerenga har ikke nådd finalen siden 2008, da de slo Stabæk 4-1 etter scoringer av blant andre Daniel Fredheim Holm og Moa Abdellaoue. Begge kan i teorien få en ny finale sammen i november. Nå er de bare tre kamper unna. Overrsakelsen Vidar slo ut storebror Viking denne uka.De vant 2-1 etter å ha blitt nærmest rundspilt før pause, mens de sjokkerte Viking i andre omgang.

Vidars målscorer Andreas Westlye tror Vålerenga er omtrent på samme sportslige nivå som Viking.

– Det er snakk om en storhet i norsk fotball, som Viking. Akkurat som dem har Vålerenga slitt med å prestere de siste sesongene. Å møte Vålerenga på Ullevaal er nok likevel et hakk verre enn å møte Viking på Lassa (hjemmebanen til Vidar), sier Westlye som scoret det viktige 1–1 målet i onsdagens cupbombe, til Rogalands Avis.

– Dette blir kanonkjekt. Jeg gleder meg!

Sju eliteserielag er allerede utslått: Aalesund, Molde, Start, Viking, Lillestrøm og Sogndal røk ut i 3. runde. Brann takket for seg allerede i førsterunden.

Resten av de aktuelle datoene for resten av cupen: Kvartfinaler 21. – 22, september, semifinaler 26.- 27. oktober og finale 20. november.

De ti siste cupvinnerne:

2015: Rosenborg

2014: Molde

2013: Molde

2012: Hødd

2011: Aalesund

2010: Strømsgodset

2009: Aalesund

2008: Vålerenga

2007: Lillestrøm

2006: Fredrikstad