Byløvene

Takeaway-magi fra Hrimnir Ramen

Fargefest og smakseksplosjoner hjemme med Hrimnir Ramen.

Dagsavisen anmelder

5

Hrimnir Ramen

Maridalsveien 9 A

Bestilling: www.hrimnir-ramen.no eller tlf. 22 60 60 30

Mat 5

Meny 5

Veiledning 4

Prisnivå 5

På en-to-tre har vi skapt magi på vårt eget kjøkken. Hvordan? Jo, vi har bestilt takeaway med hjemlevering fra ramenstedet Hrimnir Ramen som ligger i rundkjøringa rett overfor Mathallen. Opp av posen løfter vi det ene plastbegeret etter det andre. Noe brunrødt, gjennomsiktig med små flak i. Noe irrgrønt og blankt. Tørr strøssel i en miks av rødtoner. I pappeskene ligger ingrediensene gruppert: Vårløk, egg, kjøtt og en del vi må lese på ingredienslista for å finne ut hva er.

Er det et laboratorium vi har fått på døra? Vi venter nesten å se pipette og reagensrør nederst i posen.

– Dette ser jo veldig spennende ut!

###

Spicy miso ramen kit. Nå skal vi leke ramen-kokker! Foto: Byløvene

Vi har bestilt spicy miso ramen kit, oksehale shoyu kit og and mazemen kit, pluss kimchi. Alt er gjort klart fra restauranten. Vi skal bare koke nudler og varme opp noen av ingrediensene.

En bruksanvisning stiftet til posen skal geleide oss gjennom stadiene fram til ferdig ramen. Den beskriver framgangsmåten for alle rettene samtidig. Det oppleves litt rotete, særlig siden alt skal skje fort. Vi kjenner pulsen stige og koker opp vann til de hjemmelagede nudlene, før vi varmer opp kjøtt og sopp i en liten panne, som beskrevet.

###

Litt rot var det blitt i oksehale shoyu-kitet, men det tilgir vi lett Postens utsendte Amoi-bud. Foto: Byløvene

Så skal vi helle suppekraften i en liten kjele og varme opp til rett under kokepunktet. Sausen skal varmes opp på medium varme.

På dette tidspunktet blir vi forvirret. Anderetten har ikke suppe og skulle ifølge papirlappen ha saus. Vi var veldig oppspilte over alle de små boksene med sauser, men hva er sausen til anda? Det står skriblet «duck» med tusj på det største av begrene. Det inneholder noe mørkt og oljete. Regnes det som saus?

Les også: Gode steder å bestille takeaway i Oslo (+)

Vi går inn på Amoi og leser ingredienslista til retten. Ut fra nesas dømmekraft må innholdet i begeret være «sort hvitløk». Men i beskrivelsen av retten på Amoi står det ikke at det følger saus med. Det står det derimot på den andre retten vi finner på nettsiden som ikke har suppe.

###

Det ble forvirring og en del leting på mobilen da vi skulle lage and mazemen-retten. Foto: Byløvene

Så skal den hvitløksduftende herligheten varmes? Vi lar være. Vi vet ikke om det var riktig. I etterpåklokskapens lys tror vi kanskje det var feil. Kanskje skulle den ha vært varm og blandet inn i nudlene for at de ikke skulle klumpe seg sammen. Men uansett ble det veldig, veldig godt, klumpete nudler til tross. Retten er et fyrverkeri av smaker. Den svarte hvitløkseliksiren smaker helt, helt fantastisk. Det ser fabelaktig ut også, med de mørkerosa bitene av syltet rødløk og rødbete og et sjenerøst dryss av gojibær-crumble på toppen. Dette vil vi spise igjen. Og igjen.

###

En utsøkt and har gått inn for landing. Foto: Byløvene

Oksehaleramenen er mildere i smaken. Den varme suppa gjør dette til skikkelig vintermat, noe å tine seg på når gradestokken har passert minus ti. Det er lagt til en nydelig detalj: Irrgrønn urteolje som skal sprinkles over. Den syltede soppen er søt og er med på å utfylle smaksbildet. En mild rett, men likevel med noen spennende finesser. De ferske nudlene er veldig gode, og her har vi fulgt beskjeden om å røre litt i nudlene så de ikke klumper seg i kraften.

###

Vi skal komme oss gjennom koronavinteren med varm ramen fra Hrimnir. Oksehale shoyu kit ble seende slik ut. Foto: Byløvene

Spicy miso ramen er også nydelig. «Høne paitan»-suppa som hører til, er litt sterk, med syltet økologisk jordskokk som er sprø og søt. Det er godt med noe som bryter med den myke teksturen i resten av retten.

Kimchien til 55 kroner er litt sterk, syrlig og fin. Og det er mye av den.

###

Spicy miso ramen. Litt sterk, med morsomme, sprø jordskokkskiver. Foto: Byløvene

Dette var en nydelig hjemmeopplevelse. Særlig anda ble vi stormende forelsket i. Det var også fin størrelse på porsjonene. Men litt tydeligere beskrivelse av framgangsmåten hadde vi ønsket oss. Det kunne også gjerne ha stått hvor mye av sausene som bør brukes til hver rett. Prisen er det ikke noe å si på: 230 kroner for anda og 220 kroner for de to andre. Vi kommer til å bestille mat herfra igjen!

Les også: Takeaway fra Katla – treretters hjemme på kjøkkenet (+)