Byløvene

Takeaway: Katla hjemme på kjøkkenbenken

Hiv kjøttposen i varmt vann og få mesterkokk-kebab. Vi har bestilt takeaway fra en av byens beste restauranter.

Dagsavisen anmelder

5

Universitetsgata 12

Tlf.: 22 69 50 00 – katlaoslo.no

Mat 5

Meny 6

Veiledning 6

Prisnivå 5

Flere av Oslos restauranter har begynt å selge såkalte mat-kit under koronaen, og Katla i Universitetsgata er blant dem. Mat-kit er nesten helt ferdige retter som du varmer opp hjemme. På nettsiden kan du velge mellom flere retter. Vi bestemte oss for å teste Katlas ferdige treretter: Takoyaki, lammekebab og sjokoladefondant.

Maten leveres kald og vakuumpakket eller innpakket i begre. Alt vi skal trenge å gjøre, er å varme den i tråd med instruksjonene på Katlas nettside.

Middagen er i boks fra Katla. Foto: Byløvene

Treretters matkit fra Katla. Foto: Byløvene

Treretteren koster 750 kroner for to personer. Vi synes at 375 kroner per person er en helt grei pris når vi får tre retter hver fra noen av byens beste kokker.

Katla skal ha stående applaus for at de anbefaler viner til rettene på nettsiden sin, med både lenker, priser og flere alternativer til hver rett.

Les restaurantanmeldelse av Katla: Passe upretensiøs og rocka

Maten har klart seg godt gjennom transporten med Postens leveringstjeneste Amoi. Takoyakiene, japanske blekksprutboller, har trillet litt rundt sammen med vårløken, men ikke verre enn at det er innafor.

###

Takoyaki med vårløk, nori-bonitoflakes og saus er klare for vårt kjøkken. Foto: Byløvene

Vi starter med nettopp takoyakiene. De skal stekes i ovnen på 200 grader med litt olje under og over i ti minutter, deretter snus og stekes videre i fem minutter. Vi vet at ovnen vår er litt slapp i tempen og blir ikke overrasket når vi må guffe på litt ekstra. Takoyakiene skal være lett sprø i overflaten.

Les også: Stor oversikt – topprestauranter som har startet med takeaway under korona

Deretter skal vi ha litt av den medfølgende majonesen og takoyakisausen på tallerkenen, sette bollene i midten, ha på mer saus og avslutte med vårløk og nori-bonitoflakes. Bonitoflakes er flortynne flak av tørket tunfisk. Nori er en alge, og her ligger den knust som støv sammen med bonitoflakesene. Vi anretter som best vi kan og finner fram spisepinnene, som anbefalt. Smakene er nydelige, det er lett å få det til å se bra ut, og retten kostet oss lite arbeid.

###

Fiks ferdige takoyakiboller. Foto: Byløvene

Så til kebaben. Den er like enkel å få til som forrige rett.

Vi skal koke opp en kjele med vann og legge posen med kebabkjøtt oppi. Der skal den ligge i minst fem minutter. Så skal vi kjevle ut de fire trillrunde pitabrød-deigklumpene til de er 15–20 centimeter i diameter. Våre blir rundt 15 centimeter store. De skal stekes i tørr stekepanne til de blåser seg opp og blir gylne på begge sider.

###

– Tenk at en Katla-kokk har stått og trillet ut disse pitadeigbollene som vi skal kjevle ut! sier vi til oss selv. Foto: Byløvene

Så er det bare å stappe inn kebab, rømmedressing, chilimajones, syltet rødkål, vårløk og koriander. Det er veldig godt med de nystekte pitabrødene og den syltede rødkålen, sammen med smakseksplosjonen som kebabkjøttet sørger for. Det er gode teksturer – sprøtt, halvhardt og mykt – og sterkhetsgraden styrer vi selv med chilimajonesen, som svir lett på tunga.

###

Kebaben er en skikkelig smakseksplosjon. Foto: Byløvene

Til slutt skal vi steke sjokoladefondanten ti minutter i ovnen. Ut av et lite beger spar vi tilbehøret: tykk krem med vaniljeprikker. Fondanten er mørk og god, men desserten kunne ha vært hakket mer spennende. Katla kunne også ha gjort det litt lettere for hjemmespiserne ved å velge noe tryggere enn fondant, som det krever noen triks for å få hel ut av formen.

###

Sjokoladefondant med krem. Foto: Byløvene

Nå er vi veldig mette. Veldig. Og salige. Framgangsmåtene var enkle og godt beskrevet. Det gikk fort å tilberede maten. Og ikke minst: Vi har fått restaurantfølelsen. Det er helt fantastisk i ei tid da utelivssulten gnager.