Strålende koreansk kjøkken i Oslo

Glitrende blekksprut. Og finfin sake. J2 tar det moderne koreanske kjøkkenet til Oslo på svært godt vis.

5

J2

Pilestredet 63

j2restaurant.no

Mat               5

Meny            5

Miljø             4

Service         6

Prisnivå        5

 

De fleste av oss har et forhold til det kinesiske kjøkkenet. Til det indiske. Det japanske. Thailandske. Og det vietnamesiske. Men det koreanske? Mens andre asiatiske kjøkken nyter en enorm popularitet i Norge er det koreanske kjøkkenet et ganske ubeskrevet blad for nordmenn flest. Forholdet til koreansk mat begrenser seg gjerne til kimchi, denne retten av fermenterte grønnsaker som er et nærmest obligatorisk tilbehør til koreanske måltid.

Foto: Mimsy Møller Foto: Mimsy Møller

Selv om J2 ikke er den første koreanske restauranten i Oslo gjør den nyåpnede restauranten avstanden mellom Korea og Norge litt kortere, den gjør det dessuten med en smak av det moderne koreanske kjøkkenet. Menyen er enkel, fra det åpne kjøkkenet sendes det ut en fast sjuretter der moderne møter tradisjon og gatemat.

Det første som kommer på byløvenes bord er tre snacks, en crispy munnfull med en krem av avokado, møre skiver biff med teriyakisaus og et stykke blekksprut servert som en slikkepinne. Det er denne siste retten som vekker den store begeistringen hos byløvene. Blekkspruten er saftig og rett og slett usedvanlig god. Det er en fin start på den sørkoreanske symfonien av gode smaker vi skal få servert denne kvelden.

Les også: Klassisk sjarmør med brød i verdensklasse

Neste rett er laksesashimi servert med soba, nudler av bokhvete, i en lett og god buljong. Til denne får vi også første glass fra den faste drikkemenyen, en sake som balanserer svært fint til det som er en frisk og fin rett. Så ryddes bordet for en tofurett servert med kimchi og spinat, og en trøffelsoya. Om vi tar vekk smaken av trøffel er utgangsounktet typisk koreansk bondekost, om vi skal tro vår servitør for kvelden. Klassisk bondekost er det nok ikke, hos J2 er koreansk tradisjonen tatt et steg videre. Det beste med retten er forøvrig tofuen, som rett og slett er utsøkt. Retten serveres med en skål makgeolli, en søtlig koreansk risvin.

Fra bondekosten beveger vi oss over på gatematnivå, med en miniburger, servert i papir, på ekte gatematvis, et stykke fritert kylling i et luftig brød, det er ikke kveldens mest spennende rett, men saftig og godt. Med denne retten beveger vi oss samtidig fra koreansk risvin til en chardonnay fra Santa Barbara i California, før vi snart faller tilbake til en ny skål sake. Denne gangen en varm variant, servert til kveldens fisk, et ypperlig tilbredt stykke makrell, servert med en amarettokrem og sprø grønnkål. Dette er et av høydepunktene denne kvelden.

Les også: Spytter ut maten på Petter Stordalens nye restaurant

Siste rett før desserten er et møte mellom Korea og Argentina. Et mørt stykke ibericoskinke, servert med en chimichurri og en ris med kimchi, som bidrar til å gi en ekstra trøkk til retten, som serveres med en malbec fra Mendoza i Argentina i glasset. Avslutningen er en dessert der stjernen er en is på grønn te, med en gele av plomme. Det er en fin, ikke altfor søt, avslutning på et svært godt måltid, og en riktig vellykket reise gjennom det moderne koreanske kjøkkenet. Det er forøvrig en reise preget av en ypperlig service, vennlig, oppmerksom, kunnskapsrik og akkurat passe uformell.

Sjuretteren koster 650 kroner, med drikkemenyen kommer prisen på 1300 per person.