Sørstatsglede

Way Down South flyttet fra Thorvald Meyers gate på Grunerløkka. Men sjela og kyllingen lot de bli igjen. Heldigvis.

4

Birdmans

Thorvald Meyers gate 47a

Telefon 948 24 131

Mat 5

Meny 4

Miljø 4

Service 4

Prisnivå 4

Da begeistrede byløver i fjor besøkte restauranten Way Down South var vi ikke i tvil. «Høydepunktet er crispy fried chicken. En rett som har lett for å bli en tam og tørr opplevelse, får her virkelig bruse med fjærene», skrev vi den gang.

Et knapt år senere har den populære restauranten, med sin grillos av amerikansk sørstatsmat, flyttet. Riktignok ikke veldig langt, de har tatt med seg den kjøttfulle menyen ned til Akerselva.

Sørstatene har likevel ikke forlatt Thorvald Meyers gate. Gjengen bak Way Down South holder fortsatt hus i de gamle lokalene, bare med nytt navn, og ny meny. Vel, helt ny er den ikke: Det er den samme friterte kyllingen som begeistret byløvene for et år siden, som er stjernen på menyen hos Birdmans.

Ut og spise? Les restaurantanmeldelser her

Fra en meny der det aller meste handler om kylling, av det friterte slaget, velger byløvene seg to «chicken pickins», et utvalg av kjøkkenets kylling og sideretter til 299 kroner per pers.

– Nå snakker vi, utbryter byløven når vi kort tid etter har herligheten foran oss på bordet.

I tillegg til store stykker med fritert kylling har byløvene fått servert en god porsjon «spiced fries», et par sauser, og et knippe sideretter. Det hele serveres med en beskjed om at dette bare er starten, det kommer nok en porsjon med kylling.

Så la oss starte med kyllingen. Fritert kylling kan som sagt være en trist og tørr affære. Det er den ikke hos Birdmans. Den er fortsatt sprø og god på smak utenpå, og selve kyllingen er usedvanlig saftig.

Den første sideretten byløvene gyver løs på er en «mustard slaw». Dette er en kjenning fra sørstatene, en klassisk siderett til grillmat. Versjonen vi får hos Birdmans er kremete og deilig, samtidig som den har godt med sting, og er et friskt følge til den friterte kyllingen.

Les reportasjen: Kunsten å blåse i det (DA+)

Den serveres på klassisk vis, men som følge til kyllingen, måltidets stjerne, er dette vinneren blant siderettene denne kvelden. Selv om både de luftige kjeksene med «pimento cheese» og makaronisalaten med «chipotle cheddar» faller i smak hos byløvene.

– Alt dette er riktig godt, men det blir veldig kremete dette, sier byløven og etterlyser noe litt friskere.

Byløven har knapt slukt ordene før neste runde med fritert kylling kommer på bordet. Like sprø som i første runde.

Det er ingen store overraskelser på menyen hos Birdmans. Fritert kylling er en rett mange har et nær lidenskapelig forhold til, ikke bare i de amerikanske sørstatene.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Birdmans er da heller ikke de første til å servere fritert på sørstatsvis i Oslo. Men når de gjør det bra som dette, ligger alt til rette for at dette skal bli et populært sted for folk med kjærlighet til fritert kylling.

Det er mye mat i stedets «chicken pickins». Litt for mye. Byløvene må rett og slett gi opp mens det fortsatt er kylling igjen. Men det er mindre og rimeligere alternativer, for de som er mindre sultne, eller vil ha plass til dessert.

Byløvene må gi opp tanken på å fylle på med en amerikansk ostekake, sjokoladefondant eller en shake av salt karamell.

– Det får bli en annen gang, stønner byløvene og ruller ut av lokalet. I overkant mette. Men fornøyde.