Her får du takeaway fra topprestauranter i Oslo

Flere av matanmeldernes favoritter lar deg ta med mat hjem etter at Oslo ble stengt ned.

Skjenkestoppen i Oslo har ført til at svært mange utesteder har stengt dørene midlertidig. En rekke av dem har i stedet åpnet for takeaway. Dermed er det fortsatt mange muligheter til å kose seg med mat fra flere av byens beste restauranter. Her er noen av anmelderfavorittene som tilbyr takeaway eller matlevering.

Katla, som fikk en sekser av Dagsavisens anmeldere da stedet åpnet for to år siden, leverer nå mat på døra. Her får du retter som du enkelt kan sette sammen selv, såkalte mat-kit. Du kan også velge å hente maten selv. Blant rettene er blåskjell i grønn curry-suppe, piggvar med løyrom og takoyaki med vårløk, tonkatosaus, japansk majones og katsobushi. Take-away bestilles via nettsiden. Katla åpner restauranten igjen 2. januar. 

Anmelderfavoritten Katla tilbyr takeaway under koronanedstengningen.
Foto: Foto: Mimsy Møller

Anmelderfavoritten Katla tilbyr hjemlevering. Foto: Mimsy Møller

En annen sekser-restaurant er Restaurant Einer, som selger brunch-pakker til henting hver lørdag og søndag for å redde driften. Meny på Facebook-siden deres. Selve restauranten holder stengt. 

 

Restaurant Einer har sett seg nødt til å stenge dørene, men leverer takeaway.
Foto: Foto: Mimsy Møller

Restaurant Einer har sett seg nødt til å stenge dørene, men leverer takeaway. Foto: Mimsy Møller

Også Bass på Grünerløkka har stengt. Men de selger takeaway onsdag til lørdag, både menyer med tre retter og dessert og kits du tilbereder hjemme. Maten må hentes hos Bass.

Pizzastedet Ludo på Majorstua kom på topplista til Dagsavisens matanmeldere i 2019. Kombinasjonen av førsteklasses pizza og følelsen av bortgjemt bydelskro gjør Ludo til en vinner, skrev byløvene. Leverer på døra.

Et annet favoritt-pizzasted er Apostrophe på Grünerløkka, som fikk en femmer av anmelderne i 2020. Her er det både åpen dør og mulig å bestille mat hjem.

Sentralen leverer mat-kit på døra der du gjør siste finishen hjemme, varmer opp og anretter. Sentralen holder kafeen åpen under koronatiltakene, mens restauranten er midlertidig stengt.

Hos Ezo Ramen kan du kjøpe lage-hjemme-kit som du henter selv i restauranten. Selve restauranten er stengt for gjester.

Hrimnir Ramen tilbyr deler av sin meny som takeaway, både ferdig og spiseklart eller lage-hjemme-kit med mulighet til å kjøpe med seg japanske ramenboller. Du henter selv eller kan få maten tilkjørt. Også restauranten holder åpent.

Smalhans holder også åpent. Der kan du bestille lunsjmenyen og dagens husmann som takeaway. Alt på kveldsmenyen, enten som à la carte eller full meny, kan også tas med hjem. I tillegg selger de matkasser med retter som du ferdigstiller selv. Maten kan leveres hvis du ikke ønsker å hente selv.

Smalhans leverer både ferdige retter og mat-kit.
Foto: Foto: Arne Ove Bergo

Smalhans tilbyr takeaway, både som ferdige retter og mat-kit. Foto: Arne Ove Bergo

Bar Brutus tar opp igjen sitt takeaway-salg fra tidligere i koronatida. Fredager er dagen for å hente mat herfra, som  andevinger med pepperrotkrem, ferdig grillede spareribs i kilosposer og Brutus matkasse, med et utvalg godsaker som kyllingleverparfait, pølse, rakfisk og terrin av grisehode. Men du må planlegge litt og bestille noen dager i forveien. Informasjon om bestilling finner du her. Selve restauranten er stengt.

Hitchhiker selger deler av menyen sin som take-away og mat-kit som du ferdigstiller selv hjemme. De tilbyr hjemlevering både sentrumsnært og litt utenfor sentrum, eller du kan hente maten selv i lokalene i Mathallen på Vulkan. Sist Dagsavisen testet Hitchhiker, var på Øyafestivalen i 2018, da de fikk en sekser og ble utpekt som best av alle mattilbudene.

Eff Eff, som Lars Vaular åpnet sammen med Bass Oslo-gründerne i fjor høst, tilbyr en takeaway-kurv med et utvalg østers, saus, sitron og østerskniv fredager mellom klokka 16 og 18. Maten må hentes. Restauranten er stengt.

Den peruanske restauranten Aymara tilbyr hjemlevering. De pakker maten kald, slik at du kan varme opp varmrettene i vanlig stekeovn hjemme. Mer informasjon på Facebook. Selve restauranten holder stengt. 

Aymara har stengt restauranten, men er i full gang med å forberede takeaway. Foto: Fredrik Bjerknes

Aymara har stengt restauranten, men tilbyr mat levert på døra. Foto: Fredrik Bjerknes

Way Down South fortsetter å tilby en begrenset meny som takeaway, med burgere, pølser og kylling med tilbehør, pluss dessert. Maten kan leveres på døra. De har stengt restauranten for gjester. Nettside: Way Down South

Restaurant Hyde, som ligger i Pjoltergeists gamle lokaler, tilbyr indisk mat til å ta med hjem. De holder også restauranten åpen. 

Tri Ky ved Mathallen rakk å få en femmer i Dagsavisen før koronanedstengningen. De leverer takeaway som del av sitt vanlige konsept, med mulighet for hjemlevering. Restauranten er åpen, med reduserte åpningstider.

Den asiatiske restauranten Tri Ky åpnet i høst og har allerede måttet stenge dørene midlertidig. Men de tilbyr takeaway.

Tri Ky rakk akkurat å åpne før de måtte stenge.

Alex Sushi holder restauranten stengt, men du kan kjøpe takeaway fra Solli plass. Du kan enten hente selv eller bestille hjemlevering.

The Golden Chimp tilbyr menyer og enkeltretter som dumplings, gyoza og sashimi. Rettene bestilles enten ferdige og spiseklare eller som dampe-hjemme-kit på nettsiden. Maten kan leveres på døra. I restauranten er det åpent for à la carte.

Dim Sum by Taste of China holder åpent. De tilbyr også takeaway og hjemlevering av dim sum-meny og chefs meny. Bestilles via nettsiden.

Dim Sum by Taste of China leverer menyer for to til fire personer.
Foto: Foto: Hilde Unosen

Dim Sum by Taste of China tilbyr hjemlevering. Bildet er fra et tidligere besøk på restauranten. Foto: Hilde Unosen

Takeaway kan du også få fra Tatakii Asian, enten levert helt hjem eller ved å hente selv i restauranten, som også holdes åpen.

Italienske Salome, som var en av Dagsavisens favorittrestauranter i 2020, tilbyr mange av sine retter på menyen som ta med-mat, selv om restauranten er stengt. Maten må hentes hos Salome.

En annen favoritt fra året som gikk, var Sushibar+Wine Valkyrie Plass. De tilbyr takeaway med henting i Bogstadveien og holder også restauranten åpen. Avdelingen i Posthallen er stengt.

Delicatessen tapasbar holder avdelingene på Grünerløkka og Aker Brygge stengt, men har åpent på Majorstuen. Hvis du vil ha Delicatessen-mat hjem, kan du bestille lunsjboks på hverdager som hentes selv eller leveres.

  • Tips oss gjerne om flere steder som tilbyr ta med-mat fordi de har måttet stenge under koronakrisen: trine.andreassen@dagsavisen.no

Les også: Dette er Oslos ti beste restauranter i 2020