Her får du takeaway fra topprestauranter i Oslo

Flere av matanmeldernes favoritter lar deg ta med mat hjem etter at Oslo ble stengt ned.

Skjenkestoppen i Oslo har ført til at svært mange utesteder har stengt dørene midlertidig. En rekke av dem har i stedet åpnet for takeaway. Dermed er det fortsatt mange muligheter til å kose seg med mat fra flere av byens beste restauranter. Her er noen av anmelderfavorittene som tilbyr takeaway eller matlevering.

Katla, som fikk en sekser av Dagsavisens anmeldere da stedet åpnet for to år siden, leverer nå mat på døra. Her får du retter som du enkelt kan sette sammen selv, såkalte mat-kit. Du kan også velge å hente maten selv. Blant rettene er blåskjell i grønn curry-suppe, piggvar med løyrom og takoyaki med vårløk, tonkatosaus, japansk majones og katsobushi. Take-away bestilles via nettsiden

Anmelderfavoritten Katla tilbyr takeaway under koronanedstengningen.
Foto: Foto: Mimsy Møller

Anmelderfavoritten Katla tilbyr hjemlevering. Foto: Mimsy Møller

Bass på Grünerløkka selger takeaway onsdag til lørdag, både menyer med tre retter og dessert og kits du tilbereder hjemme. Maten må hentes hos Bass.

Restaurant Einer har tilbudt takeaway tidligere under pandemien, og i forbindelse med valentinsdagen, fastelaven og morsdag på samme dag 14. februar, har de satt sammen en brunsjbag.

Restaurant Einer har sett seg nødt til å stenge dørene, men leverer takeaway.
Foto: Foto: Mimsy Møller

Restaurant Einer har sett seg nødt til å stenge dørene, men leverer takeaway nå og da. Følg med på Facebook-siden. Foto: Mimsy Møller

Hrimnir Ramen tilbyr deler av sin meny som takeaway, både ferdig og spiseklart eller lage-hjemme-kit med mulighet til å kjøpe med seg japanske ramenboller. Du henter selv eller kan få maten tilkjørt. 

Hos Smalhans kan du bestille lunsjmenyen og dagens husmann som takeaway. Alt på kveldsmenyen, enten som à la carte eller full meny, kan også tas med hjem. I tillegg selger de matkasser med retter som du ferdigstiller selv. Maten kan leveres hvis du ikke ønsker å hente selv.

Smalhans leverer både ferdige retter og mat-kit.
Foto: Foto: Arne Ove Bergo

Smalhans tilbyr takeaway, både som ferdige retter og mat-kit. Foto: Arne Ove Bergo

Den peruanske restauranten Aymara tilbyr hjemlevering. De pakker maten kald, slik at du kan varme opp varmrettene i vanlig stekeovn hjemme. Mer informasjon på Facebook. Selve restauranten holder stengt. 

Aymara har stengt restauranten, men er i full gang med å forberede takeaway. Foto: Fredrik Bjerknes

Aymara har stengt restauranten, men tilbyr mat levert på døra. Foto: Fredrik Bjerknes

 

Tri Ky ved Mathallen rakk å få en femmer i Dagsavisen før koronanedstengningen. De leverer takeaway som del av sitt vanlige konsept, med mulighet for hjemlevering. Restauranten er åpen, med reduserte åpningstider.

Den asiatiske restauranten Tri Ky åpnet i høst og har allerede måttet stenge dørene midlertidig. Men de tilbyr takeaway.

Tri Ky rakk akkurat å åpne før de måtte stenge.

Alex Sushi holder restauranten stengt, men du kan kjøpe takeaway fra Solli plass. Du kan enten hente selv eller bestille hjemlevering.

Les også: Dette er Oslos ti beste restauranter i 2020

The Golden Chimp tilbyr menyer og enkeltretter som dumplings, gyoza og sashimi. Rettene bestilles enten ferdige og spiseklare eller som dampe-hjemme-kit på nettsiden. Maten kan leveres på døra. I restauranten er det åpent for à la carte.

Dim Sum by Taste of China holder åpent. De tilbyr også takeaway og hjemlevering av dim sum-meny og chefs meny. Bestilles via nettsiden.

Dim Sum by Taste of China leverer menyer for to til fire personer.
Foto: Foto: Hilde Unosen

Dim Sum by Taste of China tilbyr hjemlevering. Bildet er fra et tidligere besøk på restauranten. Foto: Hilde Unosen

Takeaway kan du også få fra Tatakii Asian, enten levert helt hjem eller ved å hente selv i restauranten, som også holdes åpen.

Italienske Salome, som var en av Dagsavisens favorittrestauranter i 2020, tilbyr mange av sine retter på menyen som ta med-mat, selv om restauranten er stengt. Maten må hentes hos Salome.

En annen favoritt fra året som gikk, var Sushibar + Wine Valkyrie Plass. De tilbyr takeaway med henting i Bogstadveien og holder også restauranten åpen. Avdelingen i Posthallen er stengt.

Delicatessen tapasbar holder avdelingene på Grünerløkka og Aker Brygge stengt, men har åpent på Majorstuen. Hvis du vil ha Delicatessen-mat hjem, kan du bestille lunsjboks på hverdager som hentes selv eller leveres.

  • Tips oss gjerne om flere steder som tilbyr ta med-mat fordi de har måttet stenge under koronakrisen: trine.andreassen@dagsavisen.no

Ute etter noe annet? Pizza, burger, indisk og mexicansk rett hjem på døra

 

Slik er koronareglene for takeaway i Oslo:

Alle serveringssteder i Oslo er stengt fra 23. januar. Take-away er tillatt.

Det er påbudt med munnbind for den som henter take-away og for den som leverer ut, dersom ikke andre smitteverntiltak er iverksatt (for eksempel visir og pleksiglass).