Du verden, for en bab

Det er nok av kebaber som slukes av folk i mer eller mindre bevisst tilstand på vei hjem fra byen. Hos «C’est la Bab» serverer de kebab som passer aller best før du går på byen.

4

C’est la bab
Henrik Ibsens gate 100
Tlf.: 23 65 44 70

Mat 4
Meny 4
Miljø 4
Service 5
Prisnivå 4
 

Blekksprut. Andehjerter. Jordskokk. Og løyrom. Hva i all verden er det de driver med på Solli Plass?

– Skulle ikke dette være en kebabsjappe? spør en undrende byløve og studerer menyen.

Jo da, det er kebab som står i sentrum hos «C’est la Bab», men bak dette pretensiøse navnet skjuler det seg alt annet enn et tradisjonelt kebabsted. Med slagordet «Let’s make kebab great again» tas det den velkjente kebaben med på nye eventyr. Dette er «fusion» i et hjemmelaget kebabbrød.

I sentrum står et knippe kebaber fylt med alt fra svinenakke og marinert jordskokk, til thaimarinert kylling og grillet tunfisk. I tillegg kommer en rekke småretter.

Etter anbefaling fra stedets servitør bestiller byløvene hver sin kebab, kombinert med et par småretter og en siderett.

Smårettene kommer til bordet først. Det første byløvene gyver løs på er blekksprut grillet på spyd, som kommer med spekk av svin, fennikel og røkt chilimajones.

– Ah, dette var deilig.

Det sparker bra fra seg med en god smak av chili og grillet blekksprut og byløvene er skjønt enige om at dette er over all forventning.

Det samme gjelder neste stopp, deilig løyrom fra Østersjøen, servert i to sprø tacoer, med seterrømme, rødløk og dillolje. Veldig nytenkende er det ikke, sammensetningen er en klassiker det knapt er mulig å trå feil med, dette er likevel en av de bedre variantene vi har smakt. For byløvene blir retten stående som kveldens stjerne, måltidets konge, festens vinner.

Men så var det kebaben, den vi tross alt har kommet for.

Vi har valgt oss to ganske ulike varianter, en mer klassisk med lammespyd og en vegetarvariant.

Lammespydet av kvernet lammelår er riktig godt, saftig og fint krydret, fulgt av et vellykket møte mellom en spicy tomatsaus og en god yoghurtdressing. Det hele ligger i et godt hjemmelaget brød.

– Det er en fin kebab dette, de har klart å dytte godt med smak inn i den. Jeg hadde nok ventet meg noe mer med et slagord om å gjøre kebaben «great again», men det er så absolutt godt, sier en fornøyd byløve.

De fleste variantene kommer med kjøtt, men «C’est la Bab» kan skilte med både en vegansk variant med marinert jordskokk, og en vegetarisk kebab. Vegetarvarianten med paneer-ost kommer med en smak av India og er fylt med paprika, myntechutney, løk, limeyoghurt, koriander og grillet bok choi. Denne er ganske kjedelig og en skuffelse.

Sammen med dette gyver byløvene løs på en porson fries med små biter av chorizo, gressløk og chorizomajones. Det er akkurat så dekadent og deilig som det låter.

Det mangler ikke på kebabsteder av varierende kvalitet i Oslo. «C’est la Bab» er ikke alene om å utfordre forestillingen om hva kebab kan være. De siste årene har vi dessuten fått flere steder som serverer riktig god kebab. «C’est la Bab» skiller seg likevel fra de fleste kebabsjapper i byen, og selv om det peker litt i alle retninger, er resultatet godt. Stedet serverer også drinker tilpasset menyen, og passer bra til en tur på byen med gode venner.

For byløvene er likevel ikke kebabene høydepunktet, de må se seg slått av noen virkelig gode småretter som alene er verdt turen til Solli Plass.