«Det er ikke så ofte tross alt at man går på restaurant og tenker: Dette gjør man mye bedre sjøl»

Det er alltid spennende når gråpapiret fra vinduene forsvinner. Men det kan også være svært avslørende.

3

Los Tacos

Seilduksgata 17

Mat: 2

Meny: 3

Miljø: 3

Service: 3

Prisnivå: 4

– Det er ikke så ofte tross alt at man går på restaurant og tenker: Dette gjør man mye bedre sjøl, løvinnen knurrer irritert.

Etter sommeren en gang forsvant gråpapiret fra vinduene i det sentralt plasserte hjørnelokalet på Grünerløkka. Sandwich-kjeden Subway forsvant for lenge siden, uten at noen vel har savnet den. Så gikk tida, og ut av dimman kom atter en kjede, nå Los Tacos. Kjedelig, hvisket de lokale, som alltid har forventninger til nye spisesteder. Men det er lenge siden løkkapublikummet sist fikk noe å juble over.

Kjeden ble etablert i Bergen og er nå på plass i seks ulike norske byer, blant annet i Drammen, Stavanger og Fredrikstad. I Oslo kan man fra før finne den ved Jernbanetorget. Taco og det meksikanske kjøkkenet virker å være den nye burgeren, og det har poppet opp en rekke taco- og burritosteder i byen de siste årene. Mange av dem har vært tro mot sitt kjøkkenlige opphav. Det betyr at osloganen også har utviklet litt kritisk sans. For vi elsker taco, hjemme og borte.

Les også: Ingen texmex-fest

Menyvalgene er få og enkle, og reflekterer det Los Tacos er, et kjappmatsted. Sju burritoer og fem små tortillaer, eller street taco som det heter. Eller man kan sette sammen sine egne vrier. Samt tilbehør som nachos og guacamole. Midt i veien.

Interiøret er generisk og av type og kvalitet som man finner over hele verden. Kanskje med unntak av Mexico. Særpreget er ikke en grunn til å gå hit, men man sitter fint hvis man ønsker å følge med på det yrende livet i Grünerløkkas hovedgate utenfor de store vinduene. Tung, amerikanske hiphop gjør heller ikke all verden for den meksikanske følelsen. Men heller ikke maten har særpreg, og det er verre.

Da vi kommer er lokalet tomt, så bestilling og matlagingen ved disken går kjapt unna. Men de mangler både mineralvann og øl i utvalget. På de ansattes anbefaling velger vi oss en Cheesy Crunch- og en Chipotle Chicken-burrito. Og vi plukker med oss tre små, assorterte taco for 110 kroner. Ostedippen og salsaen som følger med nachosene både ser og smaker av industrielt storkjøkken. Guacamolen får godkjent.

Les også: Urolig sjø på Bølgen & Moi Gimle

Burritoene treffer umiddelbart godt i sultne kropper, men etter noen biter møtes løvenes blikk. Det er ikke vellyst i blikket. Burritoen er tung og slapp, tortillaen er seig og grønnsakene er ikke friske, og inntrykket er at maten er usofistikert. Det er kanskje ikke mer å forvente, det er jo et gatekjøkken? Nei, men kontrasten til Oslos andre tilbydere av samme type mat blir stor. Los Tacos tilfører nada.

– Dette når ikke Freddy Fuego til anklene, sier løvinnen skuffet med referanse til en annen av byens burritofavoritter.


Foto: Mina Ræge

De tre små tacolefsene er rimelige, men de er heller ikke verdt mer. De er en enda større nedtur enn burritoene. The Norwegian er en slags hyllest til den norske fredagstacoen, men er agurk virkelig den viktigste ingrediensen i det norske kjærlighetsforholdet til tacoen? Vegan-varianten var vemmelig med plantebasert protein, og det hjalp lite at den sylta løken var hinsides søt.

Men som vi trakk folk der vi satt i vinduet og sturet. For om ikke vi var begeistra, var stedet som var tomt da vi kom nesten halvfullt. Da vi sneik oss ut, var køen lang for å handle Los Tacos sine saker. Dem om det.

Les også: Spytter ut maten på Petter Stordalens nye restaurant