Byløvene

Asiatisk flørt hos Urban eatery

Urban eatery beskriver seg selv som en flørt med det asiatiske kjøkkenet og kulturen. Vi er småsjarmert, og kanskje vi ringer igjen.

Dagsavisen anmelder

Bilde 1 av 2

4

Urban Eatery

Henrik Ibsens Gate 90

Tlf: 40 76 27 98

MAT           4
MENY        5
MILJØ        3
SERVICE   4
PRISNIVÅ  5

– Jeg er ikke så veldig glad i denne bygningen, sier byløven.

Han sitter inne i den lange, lave betongkolossen på Solli plass som huser Urban eatery. Den pregløse bygningen gir ikke en restaurant mye hjelp til å finne sin identitet. Urban eatery har lasset på med en usystematisk blanding av bilder og planter, en stor veggtegning av en sumobryter, metallstoler og puter med tekst. Over baren, som har en pussig plastfront, lyser et intenst, blått lys av typen du kan se på toaletter på mindre hyggelige steder.

– Det er kanskje urbant, spør løven.

– Det blå lyset i baren? Ikke så fint, sier løvinnen.

Menyen, derimot, den ser fin ut. Valget står mellom mindre gatematretter, der du velger tre eller flere retter for å få et fullverdig måltid, og en smaksmeny der du får sju fastsatte retter. Vi gjør det litt vanskelig for servitørene når løvinnen velger tre retter og løven går for smaksmenyen. Men servitørene lar seg ikke affisere av det.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Løvinnen velger steamed bun med 24-timers brassert svin, sylteagurk, koriander, ristet løk og hoisinsaus. Hun vil også ha dumplings med scampi og svinekjøtt. Som tredjerett ber hun om Peking duck. Dette er and fra Holte gård som er confitert i 24 timer, servert med plommesaus, agurk og kinesiske pannekaker.

Først kommer løvinnens dumplings, med syrlig krabbedip og knasende sprø svor. Dumplingene er søte, sterke og syrlige – deilige, asiatiske smaker – og pent presentert. Løven får fersk vårrull med krabbefyll og salat, toppet med en rå reke og servert med mangosalsa som er tilsmakt med chili og mynte, pluss syrnet løk. Det fungerer veldig godt. Vi har gjort drikkevalget enkelt og gått for Singa-øl, siden vi spiser gatemat. Men smaksmenyen kommer også med vinanbefalinger for den som ønsker det.

Deretter får løvinnen en pause mens løven får en tallerken med tunfisk som er rullet i pepper og lett grillet, før den er skåret i skiver. Alt unntatt ytterkanten er mørkerosa og rått, akkurat slik tunfisk bør behandles. Ved siden av får løven ponzusaus med søtt, irrgrønt sjøgress, strimlet kål og ingefær. Det er knallgodt, og tunfisken har en herlig grillsmak.

Ut og spise? Les restaurantanmeldelser her

Så kommer løvinnens andre rett, den myke, dampede steam bun-en. Den gjør tjeneste som burgerbolle rundt en skive sprøstekt svinekjøtt. Det smaker av hoisinsaus og koriander – også her gode, asiatiske smaker.

Løven får samtidig carpaccio av okse. Den er lekkert presentert på tallerkenen, med miso- og basilikumdressing, syltet sopp og urter. Det smaker skog, og retten fyker rett opp på delt førsteplass hos ham, sammen med tunfisken.

Neste rett ut for løven er kalvebrissel som er honningglasert og fritert, servert med søtpotetpuré og syltet rødløk. Hvor er smaken? Vi smatter og finner lite annet enn frityrsmak. Dette er den mest anonyme kalvebrisselen vi har vært borti.

Takke oss heller til pekinganda, eller crispy duck som det også kalles, som er neste rett ut for oss begge. Kjøkkenet har timet det slik at vi deler denne retten. Andebitene kommer i en rødbrun plommesaus, og vi får finsnittet agurk og vårløk i en skål og tynne, kinesiske pannekaker som vi fyller og ruller selv. Vi har smakt bedre, det må vi innrømme, men den er slett ikke verst.

Men løven er ikke ferdig. Selv om servitøren tror det. Han må minne henne på at han har en steam bun til gode. Den var ferdiglagd fra kjøkkenet, så det var bare servitøren som hadde kommet ut av tellinga. Det viser seg at løven like gjerne kunne ha vært den foruten. Kyllingen kommer som en frityrstekt burger som minner om chicken nuggets, av typen man får hos en stor, internasjonal burgerkjede som løven har lite til overs for. Tilbehøret klarer ikke å redde den stusslige steam bun-en.

Les anmeldelse: Nærmer seg en innertier i Bygdøy allé

Løvinnen vil gjerne bestille dessert. Siden løven får smultring med vaniljeiskrem og eplechutney som del av sin pakke, går hun for den andre desserten Urban eatery har på menyen, nemlig Valhrona-sjokoladekake. Den serveres med limeskum, kandiserte nøtter og mango. Den er for så vidt god, men litt pregløs og forutsigbar, og sjokoladetrøffelen som følger med, er i overkant hard, selv om smaken er god. Presentasjonen er imidlertid flott.

Løvens smultring har fått hard medfart under oppvarmingen – den er blitt sprø og tørr. Smaken er god, men det hjelper ikke.

Urban eatery har sine lyspunkter, og du kan helt klart spise godt her hvis du velger riktige retter. Men det blir for ujevnt til å nå helt opp.

Les anmeldelse: Kamai er et aldri så lite norsk-japansk eventyr på Løkka