Byløvene

Dette er Byløvenes favorittrestauranter på Grünerløkka

Grünerløkka er et eldorado for den som vil ut og spise. Her finner du alt fra rimelige lunsjsteder til delerettsteder og en av byens absolutt ypperste gourmetrestauranter.

6

Kontrast

Maridalsveien 15A

Kontrast

Restauranten på Vulkan i Oslo – med en stjerne i Michelin-guiden – har redefinert menyen og plasserer seg helt i toppsjiktet av norske restauranter. Det er nordiske impulser så langt paletten rekker. Kjøkkensjef Mikael Svensson imponerer med en gjennomtenkt meny, kompromissløs og preget av skyhøye vanskelighetsgrader.


6

Bon Lio

Sofienberggata 17

Bon Lio har brukt sommeren på å flytte ned dumpa, over elva og til splitter nye lokaler på hjørnet av Sofienbergparken.

Spansk tapas i superklasse. Det er ingen meny å klamre seg til. På Bon Lio er det bare å bli med, med bind for øynene, mens en strøm av sanselige og delikate retter renner ut fra kjøkkenet.


6

Løkka Deli

Olaf Ryes plass 3

En saftig og sprø Cubano i forkant, med knasende surdeigsbrød og skinke bak i bildet.

Amerikanske sandwicher fullstappet med pålegg. Kjøttet kommer fra Indre Oslo Matforedling, brødvarene fra Ille brød og Bread & Butter, fermenterte grønnsaker lager de på sitt eget kjøkken, og kaffen kommer fra Tim Wendelboe. Kvalitet og kjappmat i perfekt kombinasjon, åpent tirsdag til søndag fra klokka 11.


5

Hot Shop

Københavngata 18

Hot Shop i Københavngata. Restaurant. Byløvene

Ikke la deg avskrekke av navnet. Opp av ruinene av den gamle pornosjappa «Hot Shop» er det blitt reist et spisested, med en av byens fremste kokker som sjef på kjøkkenet. Maten er oppsiktsvekkende god. I likhet med flere andre restauranter i samme sjikt er du prisgitt en fast meny.


5

Trattoria Popolare

Trondheimsveien 2

Trattoria Popolare: Italienske klassikere på en solfylt piazza som kan spare deg for en flybillett til Italia. FOTO: ARNE OVE BERGO

Kjent for sin oksehaleravioli. Italienske retter med og uten pasta samt antipasti. Trattoria Popolare er blitt en av de mest innarbeidede restaurantene i Oslo og hever seg i kampen blant de bedre italienerne i byen. Evig populært.


5

Le Benjamin

Søndre gate 6

På Le Benjamin er du garantert høy kvalitet på alt – mat, drikke og service – og derfor et godt måltid.

Le Benjamin nederst på Grünerløkka er noe så sjeldent som en helt sikker vinner og et sted man alltid kommer tilbake til. Grunnen er veldig enkel: Du er garantert høy kvalitet på alt – mat, drikke og service. Når det toppes med en hyggelige priset treretter, er det et nærmest uimotståelig restauranttilbud.


5

Zarathustra Meyhane

Thorvald Meyers gate 80

Kalde meze fra Zarathustra Meyhanes kjøkken.

Nevzat Arikans ferskeste restaurant er en av to knakende gode mezerestauranter som har brakt et lite stykke Midtøsten til Grünerløkka. Et uformelt sted med smakfulle retter og god atmosfære. Bordet bugner av deilige småretter.


5

Ben Reddik

Leirfallsgata 6

Bare et par uker etter at Ben Reddik åpnet dørene  på Grünerløkka har stedet allerede rukket å bli populært blant løkkafolket. begge foto: mimsy møller

Også her serverer de meze. De kan sine grønnsaker, enten de er syltet, ferske eller grillet, men serverer også mye godt innen kjøtt og sjømat. Bordet fylles med ulike dipper og salater, pita fylt med grønn chili og feta og andre godsaker.


5

Vespa & Humla

Københavngata 2C

Vespa & Humla ligger i en rolig gate rett ved Sofienbergparken.

Søreuropeiske vibber på hyggelig spisested med ferdig sammensatte lunsjmenyer som de kaller planker. Ligger i en rolig bakgate rett bortenfor Grünerløkkas travle kjerne. Avslappet atmosfære.


5

Txotx

Trondheimsveien 2

Txotx. Restaurant. Byløvene

Et lite stykke Baskerland i Schouskvartalet. Her får du pintxos, som er den baskiske varianten av tapas, og varme små retter kalt raciones. Kjøkkenet imponerer, både med de enklere, tradisjonelle rettene og de mer avanserte.


5

Tijuana

Thorvald Meyers gate 61

Tijuana i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka tar antallet mexicanske restauranter i Oslo til fem. FOTO: MIMSY MØLLER

Byløvenes måltid her var rett og slett «sabla godt». Nå er det lenge siden vi anmeldte Tijuana, men vi har slengt innom flere ganger siden da, og går alltid tilfredse ut herfra. Pluss for stor bakgård om sommeren.


5

Ezo Ramen

Nordre gate 20

Ezo Ramen.

Mannen bak Ezo Ramen har tidligere åpnet Sapporo Ramen Bar på Vulkan. Ramen er japansk nudelsuppe, og slik det serveres her, er det virkelig snadder. Ezo vant våre hjerter på en liten ettermiddagstime. God, mettende mat til en billig penge.


5

Bass

Thorvald Meyers gate 26C

populær: Energisk, sjarmerende, velsmakende og passe rocka. FOTO: MIMSY MØLLER

Det er en erfaren og mat- og vinfaglig sterk gjeng som står bak Bass. De serverer sesongbaserte småretter som er ment å skulle deles. Mat av høy klasse og med gode anbefalinger. Det er bare å gi seg over.


5

Apostrophe

Rathkes plass, Kirkegårdsgata 7A

Apostrophe holder pizzabakingen gående. Foto: Mimsy Møller

En av de beste pizzaene i byen – ekstremt velkomponert og med presis, sprø bunn. I tillegg er stedet kjent for sin omakase, der du får åtte retter som kokken har valgt ut. Det hele toppes med med suveren plassering ut mot det lille, nesten unorske torget Rathkes plass. Her kommer sola perfekt fram på ettermiddagen over takene og langsmed gatene.


5

Tri Ky

Vulkan 2

Restaurant Tri Ky til Byløvene

Moderne sted ved Mathallen som har sushi som sin spesialitet. Her kan du sitte matbaren og bestille fra à la carte-menyen eller få noe godt i glasset. Eller du kan be om omakase-meny i sushibaren, der kokken bestemmer hvilke retter du får servert. Eller du kan bestille delemeny i hovedområdet, der du får smake på flere typer retter.


5

Mano Pizza Grünerløkka

Markveien 46

Mano Pizzas hvite pizza er mild og lar soppen få skinne.

I et knallrosa lokale lager Mano Pizza tynn, sprø og seig bunn av de helt sjeldne. Her kan du nyte pizza i metervis i en ung og hektisk atmosfære.


5

EFF EFF

Fredensborgveien 22A

Østersbaren EFF EFF gjør det lett å bli stum.

Når etasjefatet kommer på bordet, med østers i ulike varianter og fra ulike farvann, er det som om alt annet stopper opp. Oslos beste østers – i hvert fall hva gjelder dedikasjon, utvalg og servering – får du på østers- og vinbaren EFF EFF.


5

Szechuan Chengdu Restaurant

Trondheimsveien 64

Kung pao chicken har rene, klare smaker og passe chilisting.

Etter flere gode anmeldelser er Szechuan Chengdu Restaurant blitt en snakkis. Nå er det faktisk en fordel å bestille bord på den kombinerte kinarestauranten og puben på Sofienberg. Her får smaksløkene prøve seg på ekte kinesisk mat. Og det kan bli sterkt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen