Byløvene

Her får du god lunsj i Oslo – 17 utvalgte spisesteder

Sandwich, pasta eller pizza – eller kanskje en treretter. Oslo har alt sammen. Her er noen av byløvenes favorittsteder når vi skal ut til lunsj.

Løkka Deli

6

Grünerløkka

En saftig og sprø Cubano i forkant, med knasende surdeigsbrød og skinke bak i bildet.

Amerikanske sandwicher fullstappet med pålegg. Kjøttet kommer fra Indre Oslo Matforedling, brødvarene fra Ille brød og Bread & Butter, fermenterte grønnsaker lager de på sitt eget kjøkken, og kaffen kommer fra Tim Wendelboe. Kvalitet og kjappmat i perfekt kombinasjon, åpent tirsdag til søndag fra klokka 11.


Brasserie La Fable

6

Sentrum

La Fables Egg Benedict.

Nærmere fransk perfeksjon kommer man ikke. La Fable ligger i det store, ovale lokalet vis-à-vis Stortinget som lenge huset Christiania. Om den ikke er det allerede, bør oeufs benedicte bli stedets signaturrett. Bakverket er så lett at det flyr. Menyen spenner fra retter som toast og salat til varme retter. Lunsj fra klokka 11.


Michaels

6

Frogner

Michaels på Briskeby er både en trendy møteplass og et sted for store matopplevelser, slo byløvene fast i sin anmeldelse.

Sandwich, burger og salater. En av Frogners beste restauranter. Her får du mye for pengene. Lunsj tirsdag-fredag klokka 11-17.


Vespa & Humla

5

Grünerløkka

Lunsjplanken Vespa solid, med hummus, italiensk omelett, grov croissant, salat og grapefrukt.

Søreuropeiske vibber på hyggelig spisested med ferdig sammensatte lunsjmenyer som de kaller planker. Ligger i en rolig bakgate rett bortenfor Grünerløkkas travle kjerne. Avslappet atmosfære. Åpent fra klokka 11 onsdag til søndag.

Engebret Café

5

Sentrum

Engebret Café oser av historie.

Smørbrød og supper, pluss deilige kaker. Bjørnstjerne Bjørnson, Knut Hamsun, Edvard Grieg, Henrik Ibsen og Edvard Munch holdt alle hus på restauranten der Griegs piano fortsatt står oppe i andre etasje. For byløver i sine respektable noen-og-førti er det dessuten en bonus å kjenne på det å være blant stedets yngre gjester. Lunsj fra klokka 11.30 mandag til fredag. Husk å reservere bord.


Oslo Street Food

5

Sentrum

Spisestedet Duck It! på Oslo Street Food.

Finner du ikke noe du liker her, er det du som har et problem. For her er det virkelig noe for enhver smak fordelt på 1.800 kvadratmeter. Nærmest til alle døgnets tider. Thai. Japansk. Koreansk. Gresk. Colombiansk. Filippinsk. Amerikansk. Indisk. Mexicansk. You name it. Hele verdenskjøkkenet er representert. Åpent fra klokka 11 mandag til lørdag. Søndager fra klokka 12.


The Vandelay

5

Bjørvika

Den rosa døra til The Vandelay er lett å få øye på i Bispevika.

Velg blant godsaker som pannekaker, yoghurt, sandwicher, tartar og burger. The Vandelay i Bjørvika serverer faktisk både frokost, lunsj og middag. Menyen til de to førstnevnte er lik og serveres fra klokka 7.30 til 14. The Vandelay er stjernerestauranten Maaemos lillesøster og tar mål av seg å gi samme kvalitet som storebror i samme bygning, med de samme leverandørene og råvarene, men til en rimeligere penge.

Vaquera Verde

5

St. Hanshaugen

Vaquera Verde åpnet like før jul og har klart å holde dørene åpne. Foto: Mimsy Møller

Chilaquiles, huevos rancheros og mexicanske smørbrød. Kokken på Vaquera Verde heter Montserrat Garza og har bakgrunn som soussjef på den velrenommerte restauranten Quintonil i Mexico by, hyppig nevnt i toppsjiktet i den kulinariske verden. Brunch fra klokka 12 til 17 lørdager og søndager.


Restaurant Salome

5

Bjørvika

Salome er en italiensk restaurant i Bjørvika.

Disker opp med alt fra smårettene cicchetti til pasta, pizza og andre varme retter fra både land og vann. Lokalet er luftig, med store vinduer og god takhøyde. Åpent til lunsj fra klokka 12 lørdager og klokka 13 søndager.


Trattoria Popolare

5

Grünerløkka

Italiensk lunsj på Trattoria Popolare i Trondheimsveien 2.

Kjent for sin oksehaleravioli. Italienske retter med og uten pasta samt antipasti. Trattoria Popolare er blitt en av de mest innarbeidede restaurantene i Oslo og hever seg i kampen blant de bedre italienerne i byen. Evig populært. Lunsj fra klokka 11 til 15.30 mandag til torsdag, fra klokka 12 til 15.30 fredag til søndag.


Theatercaféen

5

Stortingsgaten 24/26

Theatercaféen er en klassisk sjarmør med lang historie.

Gjennom mer enn 100 år har tida nærmest stått stille på denne juvelen av høye smørbrød. Menyen er på ingen måte sprelsk. Her snakker vi kjenninger som biff tartar, skalldyrsuppe, andeconfit, cæsarsalat og eggs benedict. I tillegg til en populær smørbrødbuffet og en fristende dessertbuffet. Åpent fra klokka 11 tirsdag til lørdag.

Grand Café

5

Karl Johans gate 31

Grand Café er en flott ramme for lunsj.

Enkeltretter som spekemat, saltimbocca, moules frites eller potetvaffel med løyrom – eller en treretter. Forvandlingen til det moderne etter oppussingen i 2016 har tatt bort mystikken og ærbødigheten, men maten er svært oppløftende. En flott ramme for lunsj. Lunsj tirsdag-fredag klokka 11.30-16, lørdag klokka 12-16.


Villa Paradiso Munch Brygge

5

Bjørvika

VILLA PARADISO MUNCH BRYGGE TIL BYLØVENE

Panini, salater og – for ikke å glemme – pizza. Villa Paradiso har skaffet seg orkesterplass til det nye Munch-museet, kanskje Oslos beste restaurantbeliggenhet, med romslige lokaler inne og en stor uteterrasse rett foran inngangen til Norges mest omtalte nye kunstmuseum. Åpent fra klokka 11 mandag til lørdag og fra klokka 12 søndag.


Olivia Eger

5

Sentrum

Olivia Eger er blitt et fyrtårn for de fleste midt på Karl Johan.

Pizza, supper, salater og omelett. En voksen og velsmurt kjede, men kjøkkenet byr på personlighet og variasjon. Olivia Eger oser av gjennomtenkt kvalitet. Noe av det hyggeligste er at betjeningen ikke stresser. Åpent fra klokka 11 mandag til lørdag og fra klokka 12 søndag.


Brasserie Rivoli

5

Bjørvika

Brasserie Rivoli. Restaurant i Bjørvika. Byløvene

Varme, franskinspirerte retter til to-tre hundrelapper. Har også to- og treretters lunsjmeny. Brasserie Rivoli har lave skuldre og nydelig mat med norske råvarer i sentrum. Beliggenheten tatt i betraktning er stedet ujålete, men likevel med hint av hverdagseksklusivitet. Åpent fra 11.30 tirsdag til fredag og 14.30 lørdag.


Baltazar

5

Sentrum

Baltazar er blant Oslos aller eldste italienere, og restauranten holder seg uforskammet godt også når den frir til de mer uhøytidelige måltidene.

Oster, salami og spekeskinke, pizza, pasta, fisk og kjøtt. Baltazar har endret seg fra å være en «feinschmecker» på mesaninen til å bli en enhetlig italiensk og mer uhøytidelig restaurant med beina godt planta på jorda, uansett hvilken etasje du befinner deg i. Har i alle år vært regnet som en av de ypperste i sjiktet italiensk i Oslo. Åpent fra klokka 11 tirsdag til lørdag.


Elias mat & sånt

5

Sentrum

Elias mat & sånt.

Supper, omelett, reinsdyrpai og lammeburger. Elias byr på norske matretter du ellers sjelden finner på Oslos restauranter og gjør det på en solid og ujålete måte.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen