Byløvene

Løkka Deli: Amerikansk lunsjlykke midt på Grünerløkka

Amerikanske sandwicher fullstappet med pålegg. Løkka Deli er et av Grünerløkkas aller beste lunsjsteder.

6

Løkka Deli

Olaf Ryes plass 3

Nettside: www.lokkadeli.no (bordreservasjon ikke mulig)

Mat 6

Meny 6

Miljø 5

Service 5

Prisnivå 5

Køen utenfor Løkka Deli de siste månedene har vært der av en grunn: De serverer fabelaktig lunsj. Det trivelige lokalet ligger i Markveien, rett nedenfor Olaf Ryes plass. Den gamle bygården er som skapt for å romme en deli, med sjarmerende fliser på gulvet og rustikke trebord. Nud Dudhia åpnet Løkka Deli i starten av 2021. Det er samme mann som står bak kjeden Breddos Tacos, som har filial i Mathallen og som Byløvene tidligere har dyttet i seg takeaway-tacos fra med stor begeistring.

Kjappmat med kvalitet

Denne gangen har Nud Dudhia gått inn for å skape en deli inspirert av avslappede amerikanske spisesteder. For oss som elsker hvordan amerikanerne lasser på med pålegg og alt som er godt og fett, er dette helt perfekt. Løkka Deli bruker kjøtt fra Indre Oslo Matforedling og brødvarer fra Ille brød og Bread & Butter. Å sylte grønnsaker og fermentere gjør de selv. Kaffen kommer fra Tim Wendelboe i nabolaget. Det er kvalitet og kjappmat i perfekt kombinasjon, åpent tirsdag til søndag. Maten kan du ta med deg hvis du vil.

Løkka Deli ligger i Markveien, rett ved Olaf Ryes plass på Grünerløkka.

Vi kommer på en tid på døgnet da det faktisk ikke er kø, og servitøren viser oss straks til et bord. Det går ... tja, skal vi si ett minutt før meny og vann står på bordet. Menyen er lang nok til at det er vanskelig å bestemme seg og kort nok til at det er mulig å komme seg gjennom den. Den er stappet med fristelser. Skal vi gå for klassikeren pastrami reuben eller kanskje ost og «aged chuck steak»? Eller smeltet ost med sopp? Den ene av oss ender opp med en cubano med tre typer skinke, gruyere- og provoloneost og honningsennep i brioche. Den andre velger fried chicken med økologisk, fritert Høvelsrud-kylling, salat, ost, majones og sterk aprikossaus. I tillegg bestiller vi deli fries og surdeigsbrød med skinke.

Det er et pekefingertykt lag med skinke i cubanoen.

Cubano med tre typer skinke

Cubano-briochen er grillet sprø utenpå, og inni er den myk og fersk. Jalapeños og chilimajones setter en spicy spiss på sandwichen. Sterkhetsgraden er helt perfekt, etter vår smak. Det er lagt på en generøs mengde skinke, både porchetta, røkt skinke og honningstekt skinke. Ved siden av får vi en hjemmesyltet, kvart agurk der syrlighet og salt er godt avstemt og som er akkurat passe fast i fisken.

Kyllingen i fried chicken er knitrende, knasende sprø.

Kyllingen i vår fried chicken er knasende sprø utenpå og saftig inni. Den er dyppet i buttermilk og peaso, som er en form for miso laget av fermenterte erter. Det gir en ekstra dybde i smaken. Brødet er som en brioche, mykt og luftig, men fast og bra på smak. Aprikossausen er småsterk og deilig. Salaten bidrar med friskhet, og jalapeños og sylteagurk gir syre. På toppen er det et sjenerøst lag med smeltet ost. Dette er så godt! Det er full rulle for smaksløkene.

Vanedannende fries

Deli fries er en spennende variant servert med ost, jalapeños og chilimajones. Vi kappes nærmest om å få stappet de sprø friesene raskest mulig inn i gapet. Dette er skikkelig snadder. Det er syrlig og passe sterkt og veldig avhengighetsskapende. Dette kommer vi til å få plagsomt lyst på igjen og igjen.

Deli fries med ost, jalapeño og chilimajones er hinsides godt.

Surdeigsbrødet vi får i en egen kurv, er sprøstekt og smørdynket og akkurat så seigt som det bør være. Skinken er også god, men kommer litt i andre rekke, bak de fabelaktige sandwichene. For å stilne sulten hadde det helt klart holdt med en sandwich hver, men friesene bør du ikke gå glipp av.

Løkka Deli har fått inn en solid fulltreffer. Det er smak, det er krønsj, det er pur glede.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen