Byløvene

Lunsj på Grünerløkka: Stikk til Vespa & Humla

Få søreuropeiske vibber på hyggelig spisested med ferdig sammensatte lunsjmenyer.

5

Vespa & Humla

Københavngata 2

Bestill bord: Ikke mulig på uteserveringen. Bestilling innendørs: post@vespaoghumla.no

Nettside: www.vespaoghumla.com

Mat 5

Meny 4

Miljø 5

Service 3

Prisnivå 5

Vespa & Humla er en italienskinspirert nabolagsrestaurant ovenfor Sofienbergparken på Grünerløkka. Den ligger i den rolige Københavngata med et møbelverksted som nærmeste nabo. Vespa var opprinnelig Café Vespa, i et lokale med sjarmerende marokkanske fliser på gulvet. Så utvidet de og åpnet restauranten Humla i lokalet vegg i vegg. Uteserveringen strekker seg langs hele lokalet.

Lunsjmenyer

Menyen er begrenset og stemmer ikke med det vi hadde forberedt oss på fra menyen på Facebook-siden. Vi antar at det skyldes pandemien. Vi kan velge mellom tre lunsjplanker: classic, solid og vegetar. Tidligere har vi kunnet velge fritt og lage vår egen planke, noe som forhåpentlig blir en mulighet igjen når koronatida er over. Men alle de tre plankene er fristende, og det er også mulig å legge til noen ekstra godbiter. Vi går for de to førstnevnte og putter på en sjokoladecroissant, en vanlig croissant og et par kopper kaffe.

Det viser seg å være lurt, for vår stakkars servitør har altfor mye å gjøre, med nesten helt fulle serveringer både ute og inne. Vi venter lenge på plankene og velger til slutt å starte med croissantene og den ene kaffen vi hadde fått. Den andre kaffen er blitt glemt. Stedet sliter visst med å skaffe nok bemanning for tida, og selv om servitøren gjør sitt beste, blir det en del venting og surr. Vi er ikke de eneste som opplever det. Nabobordets bestilling er blitt borte, overhører vi. Det er også styrete å få kontakt. Bestillingen skjer med QR-kode på mobilen, men det hadde ikke gjort noe om servitøren likevel var tilgjengelig for spørsmål og ikke bare forsvant etter å ha vist oss bordet.

Men bakverket vi tross alt får, er så ferskt, mykt og sprøtt som vi kan ønske oss. To perfekte croissanter.

Når plankene endelig kommer, blir ventingen så godt som glemt. På classic-planken får vi en fantastisk saftig og smakfull chorizopølse. Eggerøren er perfekt luftig, brødet ferskt og salaten knasende frisk. Men baconet er litt lite stekt, etter vår smak.


Dette er lunsjplanken Vespa classic. Den inneholder chorizopølse, bacon, eggerøre, salat og ferskt brød.

Solid-planken er også en suksess. Kombinasjonen av søt, fransk croissant og en veldig deilig krydret midtøstensk hummus gjør seg faktisk godt. Den italienske omeletten med soltørket tomat og asparges var saftig til å være langpanneomelett – der har vi fått noen gummivarianter andre steder – selv om den var en smule tørr i kantene. Og grapefrukten med et dryss sukker på var leskende i sommervarmen.

Lunsjplanken Vespa solid, med hummus, italiensk omelett, grov croissant, salat og grapefrukt.

Mer til den sultne

Det er ikke enorme mengder mat på en planke, men muligheten for tilvalg gjør at hver og en kan tilpasse matmengden til sitt eget magemål. Neste gang velger vi chorizo til solid-planken, for pølse var en smaksfest vi ikke vil gå glipp av. Vi antar at menyen vil vokse når bemanningen er blitt bedre, men det er fristende valgmuligheter også nå.

Vespa & Humlas beliggenhet i en rolig bakgate er ypperlig. Med flere folk i staben vil nok også serveringen foregå mer sømløst. Dette er et trivelig og laidback alternativ for den som vil spise lunsj på Grünerløkka.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen