Byløvene

Takeaway: Oppgradert fredagstaco fra Breddos

Knasende sprø nachos med den hjemmelagde følelsen. Og mørt, krydret kjøtt som har stekt i timevis. Vi er solgt!

Til venstre ligger en tortilla med oksehale- og beinmargbarbacoa. Til høyre: cochinita pibil. Den bakerste retten er pollo al pastor.

5

Breddos Tacos

Vulkan 5

Bestilling: www.amoi.no

Mat 5

Meny 6

Veiledning 5

Prisnivå 5

Med koronanedstengningen av utelivet har mange restauranter kastet seg på en ny bølge: De selger måltider du kan ferdigstille hjemme. Breddos Tacos i Mathallen er blant disse.

Breddos Tacos oppsto i 2011 i London. I årene som fulgte, åpnet de restauranter i London, Manchester og Liverpool, og så i Oslo i fjor. De forteller at maten deres er påvirket av de hundrevis av taqueriaene og restaurantene de har besøkt i USA og Mexico.

Les også: Da koronaen kom, eksploderte også tacosalget: – Et helt fantastisk år

Vi har bestilt «taco kit for to», et ferdig sammensatt måltid som består av svin cochinita pibil, oksehale- og beinmarg-barbacoa og pollo al pastor av kyllinglår. Vi får også svarte bønner, rød og grønn salsa, rømme, koriander, maistortillaer og totopos.

Maten kommer i to store, klassiske takeaway-fat med egne rom til hver ingrediens. På den måten blir det ikke noe søl, og alt holder seg i sin skål.

Smare begere hindrer søl.

Smarte begere med rom hindrer søl. Foto: Byløvene

Når restaurantmat skal tilberedes hjemme, er det selvfølgelig viktig å forstå hva du skal gjøre. Instruksjonene finner vi enkelt på restaurantens nettside på mobilen. På PC synes vi veiledningen er gjemt litt bort.

Framgangsmåten er enkel. Alt kjøttet skal behandles likt. Det skal legges i en varm stekepanne, tilsettes 50 milliliter vann og kokes i fem til sju minutter.

Lett!

Les også: Ramen rett hjem fra Hrimnir (+)

De blågrå tortillaene – laget med gamle maissorter fra Oaxaca i Mexico – skal varmes i varm panne i rundt ett minutt på hver side. Restauranten informerer om at fargene på tortillaene kan variere, så det er ikke sikkert de har samme farge neste gang.

Bønnene skal varmes i en egen kjele.

Og vips, så er det hele klart.

###

Dette var da lett! Alt kjøttet skal ha samme behandling. Det er bare om å gjøre å ha nok stekepanner. Foto: Byløvene

De tre kjøttrettene har tydelig særpreg. Kyllingen har delvis svarte kanter etter grillingen og ditto nydelig grillsmak. Oksehalebarbacoaen er mild og rundt krydret og nesten smelter i munnen. Og svinet! Det er ordentlig, ordentlig godt. Og så mørt!

Vi danderer etter beste evne, prøver oss fram, som Breddos oppfordrer til.

Les også: Katla hjemme på kjøkkenbenken (+)

Tortillaene har en konsistens og en smak som staver hjemmelaget med store bokstaver. De sprø, fettete totoposene – maischipsene – gir perfekt krønsj og er fettete comfort food så det synger.

Kunne det vært mer mat? Litt flere totopos, kanskje også et par lefser til og litt mer salsa hadde gjort seg. Hvis dere er to som er ordentlig sultne, kan det hende dere bør legge til en liten rett til på bestillingen.

Prisen var 595 kroner, pluss snaut fire tiere for hjemkjøring. Det er innafor, synes vi.

Les også: Gode – og åpne – steder å bestille takeaway i Oslo (+)