Byløvene

Her får du god takeaway – og de har åpent nå

Sulten på pizza, indisk, burger eller mexicansk? Her er noen steder som holder åpent for takeaway.

Dagsavisen anmelder

Det er fullt mulig å få god pizza levert på døra eller til henting også etter den siste innstrammingen av koronatiltakene. Husk munnbind hvis du henter maten selv. Her er et knippe favoritter som Dagsavisens anmeldere tidligere har besøkt.

Disse holdt fortsatt åpent sist vi sjekket, men det er alltid lurt å titte innom nettsiden før middagsplanene spikres.

Pizza

Jungel Pizza

Hvor: Dalsbergstien 6A

Når: Mandag-torsdag klokka 16-21.30, fredag-søndag klokka 14-21.30

Hvordan: Ring restauranten på 22 60 60 17 og hent selv – eller bestill hjemlevering med Foodora. Nettsted: jungelpizza.no

Byens beste? Det er godt mulig. Alt ligger i detaljene hos Jungel Pizza. Les hele anmeldelsen (+)

###

Hvit pizza med potet og rosmarinpesto fra Jungel Pizza. Foto: Byløvene

La Baracca

Hvor: Ullevålsveien 35B

Når: Tirsdag-søndag kl. 17-21

Hvordan: Bestill via restauranten og hent selv – eller hjemlevering med Foodora eller Wolt.

Svært gode håndverkspizzaer med utgangspunkt i 72 timers langtidshevede deiger og en finish av friske urter og annet på toppen. Les hele anmeldelsen (+)

Apostrophe - by Lofthus samvirkelag

Hvor: Rathkes plass, Kirkegårdsgata 7A. Lofthus samvirkelag har også avdelinger som har åpent for takeaway på Torshov, Tranen, Holtet og Damplassen.

Når: Tirsdag-torsdag klokka 16-21, fredag klokka 16-21.45, lørdag-søndag kl. 12-21.45

Hvordan: Ring restauranten på 22 60 06 66 eller hjemlevering med Wolt. Nettsted: restaurant-apostrophe.com

Kvaliteten på pizzaen i byen er generelt skyhøy. Denne imponerer likevel. En ekstremt velkomponert pizza med presis, sprø bunn. Les hele anmeldelsen.

Ludo

Hvor: Vibes gate 11A

Når: Onsdag-søndag klokka 17-20.45

Hvordan: Hjemlevering via restauranten (telefon 21 45 68 88) eller med Wolt. Nettsted: restaurantludo.no

Førsteklasses pizza på italiensk vis, knasende tynne bunner og overraskende kombinasjoner skapt med gode råvarer. Les hele anmeldelsen.

Villa Paradiso

Hvor: Jacob Aalls gate 28. Har også avdelinger som har åpent for takeaway på Grünerløkka, Frogner, Lilleborg og i Fredrikstad.

Når: Mandag-torsdag klokka 14-21, fredag-lørdag klokka 13-22, søndag klokka 14-20. Nettsted: villaparadiso.no

Hvordan: Hjemlevering via restauranten (telefon 22 35 40 60 eller bestill på nettsiden) eller Foodora. Nettside: villaparadiso.no

Man kunne levd på tomatsausen alene. I tillegg er bunnen knasende sprø og smakfull, salamien sterk og spenstig og den ferske osten nydelig smeltet og smakfull. Les hele anmeldelsen.

Ute etter noe litt annet? Her er det flere pizzanmeldelser.

Indisk

Listen to Baljit

Hvor: Frognerveien 1

Når: Mandag-fredag klokka 14-23, lørdag klokka 13-23, søndag klokka 14-21.30

Hvordan: Ring restauranten på 99 86 20 00 for å hente selv. Hjemlevering via Foodora og Wolt. Nettside: listentobaljit.no

Velkjent indisk gatemat servert på moderne vis. Les hele anmeldelsen.

Der peppern gror

Hvor: Fridtjof Nansens plass 7

Når: Mandag-søndag klokka 16-21

Hvordan: Hjemlevering via restauranten (telefon 40 00 74 70 eller bestill på nettsiden) eller Foodora. Nettside: derpepperngror.no

Tar indiske mattradisjoner inn i en ny tid. Les hele anmeldelsen.

Bindaas

Hvor: Torggata 30

Når: Tirsdag-søndag klokka 17-21

Hvordan: Hjemlevering med Wolt eller Foodora, eller bestill fra Bindaas' nettside og hent selv. Nettside: bindaas.no

Indisk streetfood. Gode smaker og anstendig avkastning for pengene. Les hele anmeldelsen.

Burger

Oslo 20191118. 
Kosthold. Veganburger, vegetarburger, vegetar, vegetarmat. Restauranten Munchies selger burgere med plantebasert kjøtt fra det amerikanske selskapet Beyond Meat.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Munchies lager noen av de beste burgerne i byen. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Munchies

Hvor: Skovveien 4. Har også avdelinger som har åpent for takeaway på Grünerløkka, Munch Brygge og Youngstorget.

Når: Mandag-søndag klokka 11-21.45

Hvordan: Bestill på nettsiden og få hjemlevering med Wolt eller bestill direkte hos Foodora. Nettside: munchies.no

Munchies har knapt endret menyen siden starten, og hvorfor skulle de det? Les hele anmeldelsen.

Døgnvill Burger & Bar

Hvor: Stranden 10, Tjuvholmen. Har også avdelinger som har åpent for takeaway på Vulkan og i Bjørvika.

Når: Tirsdag-fredag klokka 16-21, lørdag klokka 14-21, søndag klokka 14-20

Hvordan: Bestill på nettsiden og hent selv eller bestill hjemlevering via Wolt eller Foodora. Nettside: dognvillburger.no

Har holdt stand som et av de beste burgerstedene. Les hele anmeldelsen.

Kverneriet

Hvor: Kirkeveien 64b. Har også avdeling på Solli plass.

Når: Ikke oppgitt

Hvordan: Bestill på nettsiden og hent i restauranten. Nettside: kverneriet.com

Gode råvarer, og da særlig kjøttet. Les hele anmeldelsen.

Les også: Byløvenes favoritter fra restaurantåret 2020

Mexicansk

Breddos Tacos

Hvor: Vulkan 5

Hvordan: Bestill via Amoi og få hjemkjørt mat som du varmer opp selv. Nettside: breddostacos.com/oslo

Knasende sprø nachos med den hjemmelagde følelsen. Og mørt, krydret kjøtt som har stekt i timevis. Vi er solgt! Les hele anmeldelsen (+)

###

Tacokit fra Breddos Tacos som bare skal varmes opp hjemme. Foto: Byløvene

Vaquera Verde

Hvor: Waldemar Thranes gate 8

Når: Torsdag-søndag klokka 17-20

Hvordan: Ring 48 02 10 71 eller send en mail til hola@vaqueraverde.no og hent maten i restauranten. Eller bestill via Wolt med hjemlevering. Nettside: vaqueraverde.no

Hva gjør man når man ikke kan reise til Mexico? Man prøver å fylle hullet i hjertet med et måltid på denne vegetariske restauranten. Les hele anmeldelsen.

Freddy Fuego

Hvor: Hausmanns gate 31 A, Oslo

Når: Hver dag klokka 11-21.

Hvordan: Møt opp eller en send en mail: freddy@freddyfuego.no. Tilbyr hjemlevering til noen steder, se Facebook. Eller bestill via Foodora. Nettside: freddyfuego.no

Putemyke burritos og kyllingkjøtt som får oss til å bruse med fjærene. Les hele anmeldelsen.

###

Mexicansk hjem fra Cielito kan kanskje friste? Foto: Lene Sørøy Neverdal

Cielito

Hvor: Dronningens gate 26

Når: Mandag-torsdag klokka 16-21, fredag-lørdag klokka 16-22

Hvordan: Ring restauranten (91 25 97 27) eller bestill via Wolt og få hjemkjøring. Nettside: cielitoslo.com

Grillet kjøtt med fabelaktige sauser, på klassisk gatemaner. Les hele anmeldelsen.

Annet

Dim Sum Taste of China

Foto: Hilde Unosen

Dim sum, eller kanskje noe helt annet? Litt av hvert å velge fra hos Dim Sum by Taste Of China. Foto: Hilde Unosen

Dim Sum by Taste Of China

Hvor: Tordenskioldsgate 8-10.

Når: Fredag-søndag klokka 16–20.30

Hvordan: Bestill hjemlevering via nettsiden eller bestill via Wolt med hjemlevering. Nettside: tasteofchina.no

En kinesisk favoritt, med blant annet det kantonesiske kjøkkenets spesialitet dim sum: Kinesisk tapas. Les hele anmeldelsen.

Hrimnir Ramen

Hvor: Maridalsveien 9A

Når: Tirsdag-torsdag kl. 15-21, fredag-søndag kl. 14-21

Hvordan: Bestill på nettsiden, der du velger om du vil hente selv eller få hjemlevering. Nettside: hrimnirramen.no

Fargefest og smakseksplosjoner hjemme med Hrimnir Ramen. Les hele anmeldelsen (+)

###

Fargerik anderett fra Hrimnir Ramen. Foto: Byløvene

Lucky Bird

Hvor: Vulkan. Har flyttet fra Bogstadveien etter at anmeldelsen ble skrevet.

Når: Tirsdag-fredag klokka 17-21, lørdag-søndag klokka 14-21.

Hvordan: Bestill via Lucky Birds egen app, ring 23 89 68 66 eller bestill hjemlevering via Foodora. Nettside: luckybird.no

Sørstatsmat med store innslag av kreol. Det er folkelig, rustikt og kaloririkt. Les hele anmeldelsen.

Way Down South 

Hvor:  Østre Elvebakke 7

Når: Onsdag-fredag klokka 16-21, lørdag klokka 12-21, søndag klokka 12-20.30

Hvordan: Bestill på nettsiden og hent selv eller bestill fra Wolt med levering. Nettside: waydownsouth.no

Sørstatsmat også her. På takeaway-menyen står burgere, pølse og kylling, med sideretter og dessert. Way Down South leverer gjennomgående svært godt. Les hele anmeldelsen: Desserten tar kaka på Way Down South

Trenger du flere alternativer? Les også: Nå kan du få takeaway fra disse topprestaurantene

Slik er koronareglene for takeaway i Oslo:

Alle serveringssteder i Oslo er stengt fra 2. mars. Take-away er tillatt.

Det er påbudt med munnbind for den som henter take-away og for den som leverer ut, dersom ikke andre smitteverntiltak er iverksatt (for eksempel visir og pleksiglass).