Byløvene

Her får du takeaway fra topprestauranter i Oslo

Flere av matanmeldernes favoritter lar deg ta med mat hjem etter at Oslo ble stengt ned.

En rekke spisesteder i Oslo har åpnet for takeaway etter at de har måttet stenge dørene for gjester. Dermed er det fortsatt mange muligheter til å kose seg med mat fra flere av byens beste restauranter. Her er noen av anmelderfavorittene som tilbyr takeaway eller matlevering.

Katla, som fikk en sekser av Dagsavisens anmeldere da stedet åpnet for to år siden, leverer nå mat på døra. Her får du retter som du enkelt kan sette sammen selv, såkalte mat-kit. Du kan også velge å hente maten selv. Blant rettene er blåskjell i grønn curry-suppe, piggvar med løyrom og takoyaki med vårløk, tonkatosaus, japansk majones og katsobushi. Take-away bestilles via nettsiden.

Les anmeldelse av Katlas takeaway: Smakseksplosjon! (+)

Anmelderfavoritten Katla tilbyr hjemlevering. Foto: Byløvene

Bass på Grünerløkka selger takeaway onsdag til lørdag, både menyer med tre retter og dessert og kits du tilbereder hjemme. Maten må hentes hos Bass.

Geita restaurant har solgt takeaway tidligere under pandemien, og nå starter de opp takeawaytilbudet sitt igjen. Hentes i restauranten.

Hamachi fra Geita restaurant. Nå tilbyr de også takeaway. Foto: Byløvene

Hos Smalhans kan du bestille lunsjmenyen og dagens husmann som takeaway. Alt på kveldsmenyen, enten som à la carte eller full meny, kan også tas med hjem. I tillegg selger de matkasser med retter som du ferdigstiller selv. Maten kan leveres hvis du ikke ønsker å hente selv.

Italienske Salome, som var en av Dagsavisens favorittrestauranter i 2020, tilbyr mange av sine retter på menyen som ta med-mat, selv om restauranten er stengt. Maten hentes hos Salome eller bestilles med levering.

Grådi selger søndagsmiddag som takeaway. Her må du være kjapp på labben, for de har ikke mange porsjoner.

Salome er en anmelderfavoritt som nå tilbyr takeaway. Foto: Byløvene

En annen favoritt fra året som gikk, var Sushibar + Wine Valkyrie Plass. De tilbyr takeaway med henting i Bogstadveien og holder også restauranten åpen. Avdelingen i Posthallen er stengt.

The Golden Chimp tilbyr menyer og enkeltretter som dumplings, gyoza og sashimi. Rettene bestilles enten ferdige og spiseklare eller som dampe-hjemme-kit på nettsiden. Maten kan leveres på døra. I restauranten er det åpent for à la carte.

Den peruanske restauranten Aymara tilbyr hjemlevering. De pakker maten kald, slik at du kan varme opp varmrettene i vanlig stekeovn hjemme. Mer informasjon på Facebook. Selve restauranten holder stengt.

Tri Ky ved Mathallen rakk å få en femmer i Dagsavisen før koronanedstengningen. De leverer takeaway som del av sitt vanlige konsept, med mulighet for hjemlevering. Restauranten er åpen, med reduserte åpningstider.

Tri Ky rakk akkurat å åpne før de måtte stenge. Foto: Byløvene

Alex Sushi holder restauranten stengt, men du kan kjøpe takeaway fra Solli plass. Du kan enten hente selv eller bestille hjemlevering.

Les også: Dette er Oslos ti beste restauranter i 2020

Dim Sum by Taste of China holder åpent. De tilbyr også takeaway og hjemlevering av dim sum-meny og chefs meny. Bestilles via nettsiden.

Dim Sum by Taste of China tilbyr hjemlevering. Bildet er fra et tidligere besøk på restauranten. Foto: Hilde Unosen

Takeaway kan du også få fra Tatakii Asian, enten levert helt hjem eller ved å hente selv i restauranten, som også holdes åpen.

Delicatessen tapasbar holder avdelingene på Grünerløkka og Aker Brygge stengt, men har åpent på Majorstuen. Hvis du vil ha Delicatessen-mat hjem, kan du bestille lunsjboks på hverdager som hentes selv eller leveres.

Ute etter noe annet? Pizza, burger, indisk og mexicansk rett hjem på døra (+)

Slik er koronareglene for takeaway i Oslo:

Alle serveringssteder i Oslo er stengt fra 2. mars. Take-away er tillatt.

Det er påbudt med munnbind for den som henter take-away og for den som leverer ut, dersom ikke andre smitteverntiltak er iverksatt (for eksempel visir og pleksiglass).