Byløvene

Her får du mat på døra fra topprestauranter i Oslo

Flere av matanmeldernes favoritter tilbyr takeaway og hjemlevering.

Dagsavisen anmelder

Saken blir jevnlig oppdatert.

En rekke spisesteder i Oslo selger såkalte mat-kit, der du varmer opp maten og gjør siste finishen selv, mens andre selger fiks ferdig takeaway. Her er noen av anmelderfavorittene.

Katla, som fikk en sekser av Dagsavisens anmeldere da stedet åpnet for to år siden, leverer nå mat på døra. Vi følte vi var på restaurant hjemme da vi testet treretteren deres. Her får du retter som du enkelt kan sette sammen selv, levert som mat-kit. Du kan også velge å hente maten selv. Blant rettene er kebab og japansk takoyaki, selvsagt med en helt egen Katla-schwung. Takeaway bestilles via nettsiden.

###

Også Sentralen leverer mat-kit på døra der du gjør siste finishen hjemme, varmer opp og anretter. Det er flere typer pizza å velge mellom. Bestilles på Sentralens nettside.

Hos Smalhans kan du bestille lunsj eller «dagens husmann» som du henter i restauranten. Bestillingen gjøres på Smalhans sin nettside.

Trøffeltoast eller dumplings, kanskje?

Delicatessen tapasbar kan sende et utvalg av sine retter hjem til deg med Postens leveringstjeneste, Amoi.

Fiskeriet på Youngstorget er både fiskebutikk og spisested. De tilbyr hjemlevering av både ferdige retter og enkeltprodukter. Bestilles gjennom Amoi eller Foodora.

Vulkanfisk leverer på døra fra en meny med noen ferdige retter og ellers en rekke råvarer fra havet.

Italienske Salome, som var en av Dagsavisens favorittrestauranter i 2020, tilbyr et utvalg småretter og pizza som ta med-mat. Maten bestilles på telefon eller i restauranten og hentes hos Salome.

Asiatisk

Hitchhiker selger deler av menyen sin som take-away og mat-kit som du ferdigstiller selv hjemme. De er kjent for sin asiatiske gatemat. Hitchhiker tilbyr hjemlevering, eller du kan hente maten selv i lokalene i Mathallen på Vulkan. Vi har testet take-awayen deres og ble overrasket på akkurat den riktige, gode Hitchhiker-måten.

Sashimien har fått et helt spesielt nøttesmør helt over seg. Det er blandet med en asiatisk sjømatsaus kalt XO. Resultatet ble jubel i heimen.

Sushibar + Wine tilbyr eksklusiv sushi som takeaway fra begge sine filialer, både i Posthallen og Valkyrie plass.

The Golden Chimp tilbyr menyer og enkeltretter som dumplings, gyoza og sashimi. Rettene bestilles på nettsiden, enten ferdige og spiseklare eller som dampe-hjemme-kit, og hentes i Via Village. Da vi testet The Golden Chimps sjimpansemeny, endte vi opp med to klare favoritter.

Sjimpansemeny til to personer med ande-bao, kongekrabbedumplings, sellerirotdumplings, soppdumplings og svin- og rekedumplings.

Alex Sushi er et av de eldste sushistedene i Oslo og er mange ganger utropt som det beste. Denne klassikeren av et sted selger takeaway og hjemlevering fra Solli plass.

Hrimnir Ramen tilbyr deler av sin meny som takeaway eller med hjemlevering. Her kan du kjøpe lage-hjemme-kit, som vi gjorde da vi ble begeistret over både smak og utseende. Særlig anda ble vi stormende forelsket i.

Hrimnir Ramen er blant restaurantene som tilbyr take away-kit.

Dim Sum by Taste of China tilbyr takeaway og hjemlevering med Wolt av flere menyer med dim sum. Bestilles via nettsiden.

Takeaway kan du også få fra Tatakii Asian, enten levert helt hjem eller ved å hente selv i restauranten.

Også den gamle traveren Dinner i Stortingsgata, som serverer kinesisk mat, tilbyr takeaway og hjemlevering.

Asia Aker brygge tilbyr asiatiske retter og faktisk også cocktail-kits med hjemlevering. Men alkoholen må du stå for selv.

Fra Nodee Barcode kan du bestillte asiatisk fusion og sushi som takeaway og hjemlevering.

Südøst serverer også asiatisk mat, som du kan få rett hjem på døra eller hente selv.

Dim Sum Taste of China

Foto: Hilde Unosen


Mexico

Vaquera Verde lar deg få en smak av av autentisk mexicansk mat hjemme, levert på døra. Kokken på Vaquera Verde heter Montserrat Garza og har bakgrunn som sous chef på den velrenommerte restauranten Quintonil i Mexico by, hyppig nevnt i toppsjiktet i den kulinariske verden.

Salsatakter i heimen kan du også få fra Breddos Tacos, som tilbyr levering på døra. Vi falt i staver over det møre, krydrete kjøttet og de sprø totoposene da vi testet hjemleveringen deres.

Til venstre ligger en tortilla med oksehale- og beinmargbarbacoa. Til høyre: cochinita pibil. Den bakerste retten er pollo al pastor.

Ungarn og USA

Den lille, ungarske restauranten Bistro Budapest i Mathallen selger ferdige retter med hjemlevering. Her kan du få gulasj eller BBQ-pakke – eller fylt surkål hvis du vil prøve noe helt nytt.

Det amerikanske BBQ-stedet Way Down South tilbyr en begrenset meny med hjemlevering. For øyeblikket inneholder den pølser, kylling, burgere og en del tilbehør, som coleslaw og deres deilige mac & cheese med pecorino og trøffel.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen