Byløvene

Idyll over Oslo på Grefsenkollen

De serverer god pizza på Grefsenkollen. Men ingenting slår utsikten.

Bilde 1 av 2

4

Grefsenkollen

Grefsenkollveien 100

Tlf: 22 79 70 60

Mat: 4

Meny: 4

Miljø: 6

Service: 4

Prisnivå: 4

Kan Grefsenkollen skilte med den beste utsikten over byen? Ja, konkluderer byløvene. Det er søndag formiddag. Byløvene har trasket gjennom skogen opp til Grefsenkollen restaurant og sitter nå ved et bord på uteserveringen.

Selve restauranten er stengt, og åpner først i august, men her ute holder de åpent gjennom hele sommeren.

Menyen er langt mindre og enklere enn inne på restauranten, men passer perfekt for to sultne turgåere. Den solrike dagen er dessuten perfekt for en lunsj på terrassen. Og det er vanskelig å se for seg en bedre terrasse enn denne.

Utsikten er formidabel. Vi er over Oslo. På høyden. Med byen vakende under oss. Lunsj og utsikt over fjorden? På Grefsenkollen får du begge deler.

Menyen består i hovedsak av et fint utvalg med pizza. I tillegg frister de med sommerlige og klassiske retter som cæsarsalat og skagensmørbrød. For byløvene er det likevel pizza som gjelder denne formiddagen.

Kan de servere pizza på nivå med utsikten? På menyen finner vi pizza med både salami av elg, fenalår, reinsdyr og tyttebær. Byløvene er hakket mer tradisjonelle.

På bordet har vi snart en vegetarisk variant toppet med rødløk, tørket tomat, marinert squash, ruccola, reddik og fetaost, og en variant med hvit saus, toppet med marinert kylling, mozzarella, spinat, rødløk, oliven og rød pesto.

– Dette er da riktig godt, utbryter byløven etter første smak av vår vegetariske pizza, som passende nok bærer navnet «sommerhagen». Det er raust med fyll, og det smaker virkelig friskt. Også varianten med kylling faller i smak, den marinerte kyllingen smaker svært godt og det er raust med saftige oliven. Vi kunne lett ha tålt litt mer «trøkk» i smaken.

Så hva med bunnen? Den er god på smak, men ikke så sprø og saftig som på de beste pizzaene i byen, den er litt seig. Alt i alt er likevel dette en riktig god pizza.

Byløvene lar ikke pizzaen bli slutten på måltidet. Ved disken har de et riktig fristende utvalg med bakervarer. Og så vi ikke en tiramisu på menyen? Jo da, det gjorde vi.

Vi lar oss friste og bestiller et stykke av den italienske fristelsen. Litt senere skal vi konkludere med at det absolutt var et fint valg. Det er ingenting spektakulært med denne tiramisuen, den er kanskje litt tam på smak, men den er mer enn god nok for byløver på skogstur.

– Dette var akkurat det jeg trengte før gåturen fortsetter, oppsummerer en fornøyd byløve og lener seg tilbake for å nyte utsikten noen minutter til.

Byløvene er skjønt enige om at det er all grunn til å ta turen opp til Grefsenkollen for en lunsj i sola.

– Pizzaen er kanskje ikke på høyden med de aller beste pizzaene i byen, men den er da riktig god.

– Det er den, og det er dessuten ikke maten du først og fremst kommer hit for å nyte, det er utsikten, stedet, atmosfæren. Dette må da rett og slett være et av de hyggeligste stedene i byene.

Byløvene tar beina fatt, lar buss være buss og tråkker ned igjen gjennom skogen i det gode været.

Kommer vi tilbake? Absolutt. Og da tar vi med badetøy for en smak av Trollvann like bak restauranten her over Oslo.