Byløvene

Oppsiktsvekkende fra Some Young Punks

De valgte å gjøre ting på en litt annen måte.

Opplegget er følgende: Col McBryde, Jen Gardner og Nic Bourke fra Sør-Australia fant ut at de skulle gjøre tingene på en litt annen måte – og det har de jammen gjort.

De startet Some Young Punks i 2005 og utstyrte vinen sine med etikettene inspirert fra pocketbokomslag og tegneserier fra 1920 til 1950-tallet.

Navnene på vinene er heller ikke av det vanligste slaget med tanke på «Passion has Red Lips», «Quickie!» og «Naked on Roller Skates». Mange syns at de er stilige, andre mener at de kanskje burde være forbudt. Jeg er kanskje mest i den siste kategorien, men nok om det – for vinene til Some Yong Punks er meget bra.

Best er Double Love Trouble 2012 som er en herlig vin laget av den meget uvanlig drueblandingen cabernet sauvignon og nebbiolo. Dette funker som bare det.

Passion has Red Lips er en klassisk shiraz/cabernet-blanding som ikke har for mye eik. Hvitvinen med navnet Quickie! er laget på 100 prosent sauvignon blanc. Den er nesten vannklar i fargen og er en perfekt sommervin når den en gang kommer.

Ukas anbefaling

6

5317801 Castello dei Rampolla Chianti Classico 2012 kr 245,-

Ukens vin er en fabelaktig chianti som nettopp har kommet i 2012-årgangen. Nokså kraftig rødlilla farge og lukt av syrlige kirsebær sammen med tre, nøtt og noe blomsteraktig. Bra fylde og nydelig smak av mørke og syrlige kirsebær tre og mineraler. En god del tanniner og strålende syrlighet i avslutningen Nydelig balanse. God å drikke nå, men kan godt ligge i ti år til i en god kjeller. (91)

Øvrige

5

539901 Double Love Trouble 2012 (Some Young Punks, South Australia) kr 235,-

Nokså kraftig rødlilla farge og lukter av mørk og søt bærfrukt sammen med et hint av tre. Bjørnebær og jordbær i smaken sammen med noe urteaktig og mineraltoner i smaken. Nokså forsiktige tanniner og meget bra syrlighet i ettersmaken. (88)

540001 Naked on Roller Skates 2014 (Some Young Punks, South Australia) kr 171,60

Svært kraftig rødlilla farge. Lukter av mørke bær sammen med pepper, urter og forsiktig fatpreg i lukten. Bra fylde og smaker av syrlig bjørnebærfrukt sammen med urter og forsiktig fatpreg. En del tanniner og bra syrlighet i avslutningen. (86)

180301 Passion has Red Lips 2013 (Some Young Punks, South Australia) kr 209,90

Nokså kraftig rødlilla farge og lukter av solbærfrukt sammen med saltlakris og relativt forsiktig fatpreg. Bra fylde og smaker av myk og mørk syrlig bærfrukt sammen med nokså forsiktig eik. En del tanniner og meget bra syrlighet i ettersmaken. (87)

747801 Quickie! 2015 (Some Young Punks, South Australia) kr 215,-

Nesten vannklar farge og ørsmå bobler når vinen skjenkes i glasset. Lukter av solbærblader, sitrus og hint av nesle. Smaker av sitrus, solbær, tropisk frukt, en tøtsj av mineraler og er lett og delikat. Meget bra syrlighet i avslutningen. (87)