Byløvene

Pøbberiet er en etterlengtet moderne bypub

Dette er enkel, dønn ærlig pubmat. Denne nye puben på Carl Berner er et initiativ som bør premieres.

4

Pøbberiet

Trondheimsveien 139
 
Mat  4

Meny 4

Miljø 5

Service 4

Prisnivå 5

Hvilke assosiasjoner gir Trondheimsveien forbi Carl Berner og Rosenhoff? Asfalt, eksos, kø, sirener fra utrykningskjøretøyer. Og kebabsjapper. Lufta står nesten stille av kebabdunst eller -duft, alt ettersom hvem du spør, i tjue meter rundt nummer 139. Puben Pøbberiet har et kebabsted på hver flanke. Vi spenner våre al dente bymuskler for å få døra åpen. På den er det festet en vennlig advarsel om tung dør (underforstått: så ikke gi opp!). Og vi trer inn i en helt, helt annen stemning enn den utenfor.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Vi er i England. En mild duft av fish & chips stiger opp fra enkelte av bordene. Det spilles dempet musikk over høyttalerne. Folk sitter i små grupper og prater. De er kjærestepar, vennepar og muligens kollegaer ute for å ta en øl etter jobb. Alle ser ut til å være i alderen 20 til 40. Vi ser skjegg, dongerijakker og trange olabukser. Dette er folka som har pleid å gå ut på Grünerløkka, men som nå har funnet lykken utenfor Løkka. Området i skjæringspunktet mellom Carl Berner og Sinsen har fått en moderne pub, en bydelskafé og -bar. Den er åpenbart etterlengtet, for det er nesten helt fullt her. Stemningen er rolig og behagelig. Lokalet er hyggelig. Grått gulv, mye treverk, gevir på veggen. Her kan man sitte og se Oslo stresse forbi i Trondheimsveien. Det har allerede vært konserter her og skal også bli quizkvelder og brettspill.

Det er folka bak Postkontoret på Tøyen som har åpnet Pøbberiet. De har bidratt til å løfte Tøyen. Kan de også løfte Sinsen og Carl Berner? I tidligere tider var dette et område der folk gikk ut for å spise og drikke. Så har årene gått, steder er lagt ned, og det kommer ikke ofte nye tilskudd på stammen. Men i vår skrev vi om den nye sushi- og thairestauranten Oishi. Og nå har Pøbberiet dukket opp, et kvartal unna. Det går an å ha en helaften på Sinsen.

Pøbberiet er først og fremst en pub, men det er fint at det også er mulig å få seg en matbit her. Serveringsdelen kalles Oslo Fish N Chips. Det er folka bak matserveringen på The Crossroad Club som står for maten her. Vi var imponert da vi besøkte Crossroad i fjor. Vil de innfri også her?

Ut og spise? Les flere restaurantanmeldelser her

Vi setter oss i den eneste ledige av de tre båsene ved vinduet. På menyen står det chips. Fish & chips, bare chips, sausage & chips, chips & gravy, chips & curry sauce, pluss tre typer sandwich: BLT (med chips, ja), vegan BLT (med chips) og triple grilled cheese. Som tilbehør kan man bestille mushy peas (ertestuing), gravy (brun saus), curry, aioli og cheddarost. I tillegg serverer de «all day English breakfast», som består av pølser, egg, bacon, grillet tomat, bønner, chips (så klart!) og toast. Pøbberiet åpner ikke før klokka 14, men har sagt at de skal framskynde åpningstida til klokka elleve. Da vil vi gjerne prøve frokosten.

Vi går bort i baren og bestiller. Det må jo bli chips. Vi ber om fisk og pølse. Og vi bestiller erter, gravy, curry og aioli. I samme slengen spør vi om bordet vårt kan ryddes, for det står dekket med rester fra de forrige gjestene. Rutinene er ikke helt på plass ennå, men det setter vi på kontoen for at matserveringen ble åpnet for under en uke siden. Når vi først står i baren, må vi titte på øllista som henger på veggen. Den er velfylt og fristende. Selve baren ser flott ut, med stående trebord og 50-talls tikipreg.

Maten kommer etter en halvtimes tid, servert på liksom-avispapir på tallerkenen. Torsken kommer fra den lokale fiskegrossisten Bergman-Maritim, og pølsene er ultrakortreiste fra slakteren Strøm-Larsen på Torshov. Osten er fra svenske Västerbotten. Kortreist mat til kortreiste gjester. Vi liker det.

Torsken har en knasende sprø og gyllen overflate. Den holder høyt nivå. Men chipsene skuffer: De er ikke sprø.

Vi får to store pølser. De er kraftige, klassiske pubpølser med god spenst, men kunne hatt litt mer særpreg og vært varmere. Vi dypper dem i curryen, som er en god match med pølsene og hever smaken.

Maten er ikke fettete – det setter vi pris på. Ertestuingen er frisket opp med sitron – og sitronmelisse, tror vi. Det er vellykket. Aiolien er også god.

Dette er den første uka Pøbberiet har matservering, etter at stedet åpnet for ganske få uker siden. Vi tror de skal fikse potetene etter hvert. Dette er enkel, dønn ærlig pubmat. Variasjoner over chips. Men de tar ikke mål av seg til noe mer heller. Pøbberiet er et initiativ som bør premieres. Det trengs en moderne bydelspub her. Initiativet står til en sekser, men maten har litt å gå på. Vi kommer gjerne tilbake og sjekker igjen om en stund, når matserveringen har fått satt seg.

SKEPTISK TIL BARCODE? Restauranten Stock gir deg den riktige velkomsten