Byløvene

Semifreddo med norske jordbær

Til åtte glade personer.

Dagsavisen anmelder

Mer bær, samt kjeks, blandes inn før frysing.

(8 personer)
Semifreddo:
300 g norske jordbær
1/2 sitron (kun saften)
90 g sukker
2 plater gelatin
3 dl melk
2 dl fløte
200 g sukker
4 eggehviter
Topping:
200 g norske jordbær
12 fingerkjeks
16 jordbærblomster
Jordbærsaus:
100 g jordbær
30 g sukker

Forberedelser før man starter blandingen og fyllingen av glassene: Sett åtte glass/former/kopper på et brett i fryseren. Legg to gelatinplater i bløt i kaldt vann. Skiv opp 200 g jordbær. Hakk opp fingerkjeksen i biter på 1-2 cm. Visp 2 dl fløte til krem. Visp sammen sukker og eggehviter til stiv margens i en annen bolle.
Når disse enkle forberedelsen er unnagjort: Miks jordbær, sitronsaft og sukker godt sammen med en stavmikser i en kjele, og varm dette opp til kokepunktet. Trekk kjelen til side og bland inn de bløtlagte gelatinplatene. Rør inn 3 dl iskald melk slik at jordbærpureen ender på ca. 30 grader.

Hell dette i bollen med vispet krem. Ha i den piskede eggehvitemarengsen, samt litt av de skivede jordbærene og fingerkjeksene som ellers brukes til topping. Vend forsiktig sammen med en slikkepott i 20 sekunder før du porsjonerer over i de fryste glassene. La det være igjen et par cm plass på toppen av glassene. Her kommer toppingen etterpå. Sett glassene i fryseren ca. 2 timer. Det pleier å holde for å delvis fryse kremen (= semifreddo). Ta ut glassene og topp hele stasen med skivede jordbærene, hakket fingerkjeks, jordbærblomster (hvis du har) og noen skjeer jordbærsaus.
Jordbærsaus: Miks jordbær og sukker med stavmikser. Siles gjennom en fin sil.