NY BYDEL: Slik ser Obos for seg den nye bydelen på Ulven, med inntil 3.000 nye boliger. ILLUSTRASJON: LPO ARKITEKTER.

Bygger stort på Ulven

OBOS har kjøpt en stor tomt på Ulven, mellom E6 og Østre Aker vei, og vil bygge 3.000 nye boliger, og næringsområder for inntil 5.000 arbeidsplasser.

Se flere bilder ved å bla i bildeserien over!

– Vi vil bygge en helt ny bydel, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Avtalen om tomtekjøpet ble undertegnet for noen dager siden, mens tomten ble overdratt i går.

Området vil utgjøre en del av Hovinbyen, som innen 30 år vil ha boliger for 60.000 innbyggere.

BAKGRUNN: Dette er nye Hovinbyen

280 mål

Tomten OBOS har kjøpt er på 280 mål og selger er Ulven Holding AS som er eid av Storebrand Livsforsikring (90,1 prosent) og Fabritius Gruppen (9,1 prosent).

Tomten som i dag er industriområde, skal OBOS forvandle til boliger, næringsarealer og møteplasser.

– Bakgrunnen for kjøpet er at OBOS har hatt litt for lav eksponering i Hovinbyen så langt. Vi ønsker å være en stor byutvikler, og føler at vi nå er med på å sette vårt stempel på bydelen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ny bydel

– Vår visjon og vårt mål med dette kjøpet, er å etablere en helt ny og attraktiv bydel i området. Vi skal bygge gode boliger for OBOS-medlemmene og utvikle moderne og funksjonelle næringsarealer. Etter hvert vil det komme skole og barnehager, og også en ny T-banestasjon, sier han.

– Boligene skal bli for folk flest, vi skal ha en god OBOS-standard på miljø, bokvalitet og uteområder, men samtidig søke å ha et prisnivå som treffer det store flertallet, sier Kjørberg Siraj.

– Men vi må passe oss for at dette ikke bare bli en soveby for sentrum av Oslo. Mener Mener Oslo kommune og staten noe med utvikling av Groruddalen må de ikke legge alle offentlige institusjoner ved fjorden, sier konsernsjefen.

Tomten som OBOS har kjøpt på Ulven, ligger midt mellom øst og vest i Oslo ved «porten» til Groruddalen, og det er bare 3,8 kilometer i luftlinje til sentrum. Stedet har gode kommunikasjonsmuligheter, og Økern T-bane ligger i gangavstand fra tomten.

LES OGSÅ: Flyttet til ny bydel - nå føler beboerne seg lurt

For 17 år siden startet OBOS med å bygge ut Kværnerbyen fra å være et gammelt og slitent industriområde, til et moderne boligområde.

– På Ulven skal vi gjøre noe av det samme, men i enda større skala. Kværnerbyen var et stort løft for OBOS, men det er utviklingen av Ulven som blir vårt store svennestykke, med nesten dobbelt så mange boliger og dobbelt så stort næringsareal som i Kværnerbyen, sier Kjørberg Siraj.

Det såkalte Sentrumsbygget, som vil bli utgjøre et slags sentrum i den nye bydelen, vil stå ferdig til innflytting våren 2017.

– Vi har er allerede inngått leieavtaler med Nav Bjerke, Bjerke Bydel og en dagligvarebutikk (Kiwi) som da vil være på plass som de første leietakerne i den nye bydelen. Planen er at de første boligene blir innflyttingsklare om fem år, sier konsernsjefen.

LES OGSÅ: Graver fram Hovinbekken til nytte og glede