Brann i bygård i Markveien på Grünerløkka i Oslo.

Brannen på Grünerløkka slukket

Brannvesenet har arbeidet på stedet gjennom natten.

 

Flere bygårder ble evakuert da det begynte å brenne kraftig i kjelleren under restauranten Illegal Burger på Grünerløkka i Oslo onsdag ettermiddag.

Rundt to timer etter at meldingen om brannen i et av Oslos mest populære sentrumsområder kom inn, kunne brigadesjef Jan Erik Andersen melde at brannvesenet gikk over til å drive etterslokking.

– Vi har klart å senke temperaturen vesentlig i kjelleren, men jeg må ta forbehold om at dette er en gammel gård med stor spredningsfare, sa Andersen til NTB onsdag ettermiddag.

Det knyttet seg først og fremst usikkerhet til skjulte hulrom i bygården og fare for at brannen kunne spre seg hit. Det var imidlertid ingenting som tydet på det da brigadesjefen ga en statusoppdatering på stedet.

– Det gjenstår å slå ned tilløp til oppblussing i kjelleren. Etterslokkingen vil pågå natten igjennom, opplyste Andersen.

Det var kraftig røykutvikling fra bygården da brannen herjet som verst. Den og tilstøtende bygninger ble evakuert i frykt for at brannen skulle «ta skikkelig tak» og spre seg, ifølge politiets innsatsleder, Arne Røtterud.

– Det er store materielle skader i kjelleren, og en del røykskader ellers i gården, sier brigadesjefen.

Brannen startet mest sannsynlig i et ventilasjonsanlegg tilknyttet Illegal Burger i første etasje av bygården, som ligger i Markveien ved Olaf Ryes plass. (NTB)