Under slukkingen av en brann i Kongsveien i Oslo har brannvesenet kommet over noe som kan være sprengstoff. Senere viste det seg at den aktuelle kassa ikke inneholdt sprengstoff.

Brann i sjakt i Oslo slukket

Bildekk og søppel i en sjakt ved Kongsveien i Oslo brant i flere timer. Brannvesenet lot det brenne ut fordi det kunne ligge dynamitt i sjakten.

 

Av Dag Høie og NTB

Ved midnatt meldte politiet at de hadde fått undersøkt den aktuelle kassen som skulle inneholde dynamitt. Noe den ikke gjorde.

Rundt en time senere kom meldingen om at brannen var slukket, men at Oslo brann- og redningsetat fortsatt hadde en del jobb igjen på brannstedet. Noe senere ble også Mosseveien åpnet for trafikk i både inn- og utgående felt etter at både Mosseveien og Kongsveien hadde vært stengt i flere timer på kvelden og natten.

– Politiet har liten frykt for at eventuelt sprengstoff i sjakten vil eksplodere som følge av brannen, men da vi ennå ikke kan få dette endelig avklart, velger vi å opprettholde våre sperringer for å ivareta folkets sikkerhet, skrev Oslo-politiet i en Twittermelding like før klokken 21 torsdag kveld.

Det var ved 16-tiden torsdag at politiet fikk melding om brannen i sjakta ved Kongsveien/Mosseveien. Midt i slukningsarbeidet oppdaget brannvesenet en kasse merket «sprengstoff» i sjakta, noe som gjorde at de valgte å ta en pause fra slukkingen mens bombegruppa undersøkte nærmere.

Ifølge politiet tydet mye på at det var nærmere 2 kilo dynamitt i kassa, men siden det fortsatt brant, slet de med å få undersøkt den. Som følge av dette besluttet de å la brannen brenne ut av seg selv.

– Vi har bare frosset situasjonen og lar brannen gå sin gang. Det binder opp mye ressurser fra politi og brannvesen, men vi kan ikke bare la det stå der ubeskyttet og uten sperringer, sa operasjonsleder Tor Jøkling hos politiet i Oslo til NTB.

Noen timer senere ble det altså klart at det ikke var sprengstoff i kassa.