Jeanett Pettersen ble skremt da det brant i to biler utenfor blokka natt til tirsdag.

Bilbrannbyen Oslo

Tirsdag ble Jeanett Pettersen skremt av to bilbranner i nærmiljøet. Brannen etterforskes som mulig påsatt.

 

Politi og brannvesen måtte natt til tirsdag rykke ut og slokke en brann som hadde oppstått i to BMW-er på Mortensrud i Oslo. Brannen på gjesteparkeringen i Blakkens vei var farlig nær boligområdet, og en av beboerne fanget hele opptrinnet med mobilkamera. Ifølge politiet ble to personer med hetter over hodet og ryggesekker på ryggen observert løpende fra åstedet, og kort tid etter hadde politiet hentet inn en person til avhør.

Les også: Bilbranner sprer frykt på Mortensrud

– Uhyggelig

Tobarnsmoren Jeanett Pettersen fortalte til Dagsavisen om et miljø som har vært plaget av flere hevnoppgjør blant kriminelle og uttrykte bekymring for at slikt skjer i barnas nærmiljø.

 

– Akkurat her vi bor har det vært relativt rolig, men jeg syns det er uhyggelig å tenke på at slikt skjer så nær der vi bor og hvor barn ferdes og leker, sa Pettersen til Dagsavisen tirsdag.

Flere andre beboere nevnte at de frykter at dette er begynnelsen på såkalte Malmö-tilstander, med påtente biler som en ulovlig aksjonsform.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ikke Malmö-tilstander

Nå kan politiet berolige Jeanett Pettersen og hennes naboer i Blakkens vei. Brannen etterforskes som mulig påsatt, men politiførstebetjent Susanne Horn beroliger beboerne med at de ikke mener det er grunn til frykt for tilstander man har sett i Malmö og København.

– Vi har ingen grunn til å tro at vi skal få svenske eller danske tilstander i Oslo, sier politiførstebetjent Susanne Horn ved oslopolitiets branngruppe til Dagsavisen.

– Det har alltid vært mange bilbranner i Oslo, det er ikke et ukjent fenomen. Oftest skyldes det enten tekniske feil, ulykker eller helt ukjente årsaker som for eksempel at de er påsatt, sier Horn.

Mannen i 20-årene som ble anholdt tirsdag er ikke lenger mistenkt i saken.

– Det er heller ikke anholdt noen flere personer, og mannen som ble avhørt i går er nå dimittert ut av saken, sier Susanne Horn.

– Han ble avhørt på grunn av frykt for bevisforspillelse. Politiet har ikke funnet hva som er årsaken og saken etterforskes som mulig påsatt, sier førstebetjent Horn til Dagsavisen.

Les også: Ungdom patruljerer Mortensrud