Annonse
Bydel Søndre Nordstrand ber bystyret om å ettergi bydelens gjeld. Her fra Holmlia.

Ber bystyret slette gjeld

Ap i Bydel Søndre Nordstrand var i utgangspunktet imot å be bystyret slette bydelens gjeld. Men valgte likevel å støtte opp om Rødts forslag.

Annonse
Oslo

 

Et samlet bydelsutvalg (BU) i Bydel Søndre Nordstrand ber bystyret om å slette bydelens gjeld på 46 millioner kroner. Gjeld de har fått fordi bydelen gjennom flere år har vært underfinansiert. Arbeiderpartiet har rent flertall i bydelen, og var i utgangspunktet imot å be bystyret om å slette gjelden.

– De tok en timeout midt under bydelsutvalgsmøtet torsdag, og da de kom tilbake hadde de skiftet mening, sier Rødts Trude Koksvik Nilsen til Dagsavisen.

Les også: – Slett gjelda!

Rødt fremmet forslaget om gjeldssletting, og fikk enstemmig tilslutning til dette i BU.

– Jeg er glad for det enstemmige vedtaket og at Ap snudde, sier hun.

Leder av Oslo Ap, Frode Jacobsen, sa til Dagsavisen i forrige uke at bydelen selv må dekke underskuddene sine. I BU går Ap imot Ap sentralt i Oslo.

– Av hensyn til innbyggerne valgte vi å gå inn for Rødts forslag, sier BU-medlem Knut Elvatun (Ap) til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

BU-medlem Lillian Bredal Eriksen (MDG) sier det nå er opp til MDG i byrådet å vurdere hvordan de vil forholde seg til BU-vedtaket videre.

– De vet vårt standpunkt, og vi håper at de forstår at det er viktig å gi bydelen et løft, og muligheten til å starte på nytt, sier hun.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes håper å få med bystyret på forslaget.

– Når alle politikerne nå sier de vil løfte Søndre Nordstrand, er det første vi må gjøre å slette gjelda deres. Vedtaket fra BU gir oss veldig god drahjelp i forhandlingene vi nå skal i med byrådspartiene. Jeg har god tro på at vi får med oss Ap, SV og MDG på dette, sier Moxnes til Dagsavisen.

Les også: Nå vil alle hjelpe Oslo sør

Annonse