Bakke: - Vålerenga var best i alt

(Vålerenga - Sarpsborg 3-0). Den tidligere VIF-treneren, nå Sarpsborg-sjef Geir Bakke var klar: - Vålerenga var bedre enn oss i alt.

ULLEVAAL STADION: Som mot Tromsø: Når det først kommer, ja, da kommer det for Vålerenga. Et Sarpsborg-lag fullt av selvtillit etter tre strake serieseire og cupseier over Fredrikstad kom til Ullevaal for å vise seg fram. De hadde mer enn nok med å forsvare seg. Men først tilbake til Geir Bakkes oppsummering:

– Vålerenga var best i alt. De forflytta seg raskere. De kom seg ut og inn av situasjonene mye fortere enn oss. Og de var råere inne i begge boksene, sier han til Dagsavisen.

VIF-trener Kjetil Rekdal er delvis enig. Når Dagsavisen repeterer Geir Bakke, sier han:

– Ja, men kampen lever. Det ble trangt i starten, og 3-0 målet skulle ha kommet litt før.

Men da innbytter Elias Mar Omartsson banket inn 3-0 oppe i vinkelen, senket roen seg på VIF-benken også...

– Og endelig scorer vi på en dødball etter å ha hatt 200 cornere, sier Rekdal.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

La seg lavt

Sarpsborg startet med å legge seg veldig lavt. Det var en invitasjon til Vålerengas midtbane, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Sander Berge og Ghayas Zahid til å trille ball foran sarpemuren.

– Meninga var at vi skulle være kompakte. Men vi greide ikke å heve oss når vi erobra ballen, sier Geir Bakke om det.

Nå var det likevel Sarpsborg som fikk den første muligheten etter en corner (18. min.).

Men ellers var Vålerenga best i alt. De trillet ball. Og de vant stort sett alt av det som var av dueller. Men sjanser ble det få av.

Men så kom det. Christian Grindheim tok sin fjerde corner, på bakerste stolpe var evigunge Kjetil Wæhler, headet ballen motsatt, og der var Enar Jääger med hodet, og ballen fant nettmaskene (21. min.).

Men ellers noterte vi bare én Vålerenga-sjanse til. Et forsøk fra Daniel Fredheim Holm endte utenfor.

Sarpsborg hadde ingenting å by på i de første 45 minuttene. To cornere var det eneste.

Kontring

I andre omgang måtte Sarpsborg høyere opp på banen. Det ga Vålerenga en gedigen kontringsmulighet.

Daniel Fredheim Holm spilte Deshorn Brown lekkert gjennom, og han gjorde ingen feil og satte ballen i mål bak Anders Kristiansen i sarpemålet.

– Sarpsborg måtte flytte opp folk, og vi måtte forsvare oss, men jeg synes vi hadde god kontroll, sier Kjetil Rekdal.

– Og nå har vi i alle fall motbevist alle dem som gnåler om at vi ikke har noe eget etablert spill.

– Og nå har vi fått litt avstand til den verste bånn, konstaterer han.

– Vi var gode mot Stabæk (tap), vi var tidvis gode på Åråsen (tap). Men det handler om å score mål. Og det gjorde vi nå, legger han til.

– Vi var gode og greide å slite dem ut. Det var viktig å få det første målet. Da ville de sprekke opp. Men selv om vi har så mange ballspillere, er det vanskelig å møte et lag som ligger 4-5-1, sier Christian Grindheim til Dagsavisen.

Og enda en glede:

Dehorn Brown scorer mål og ser ut som en toppscorer. Han kunne hatt enda to mål etter pause da han misbrukte gedigne sjanser.

–  Scorer han i hver kamp, holder det, gliser Kjetil Rekdal.

Vålerenga – Sarpsborg 3-0 (1-0)

Ullevaal stadion: 6916 tilskuere

Mål: 1-0 Enar Jääger (21), 2-0 Deshorn Brown (52), 3-0 Elías Már Ómarsson (88).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Ingen kort.

Vålerenga (4-2-3-1): Aslak Falch – Simon Andreas Larsen, Enar Jääger, Kjetil Wæhler, Rasmus Lindkvist – Christian Grindheim, Sander Berge – Daniel Fredheim Holm, Vajebah Sakor (Anders Nedrebø fra 76.), Ghayas Zahid (Herman Stengel fra 82.) – Deshorn Brown (Elías Már Ómarsson fra 82.).

Sarpsborg (4-5-1): Anders Kristiansen – Joachim Thomassen, Kjetil Berge, Jakob Glesnes, Alexander Groven – Kristoffer Tokstad (Kristinn Jónsson fra 38.), Matti Lund Nielsen (Patrick Mortensen fra 58.), Steffen Ernemann (Magnus Hart fra 44.), Tor Øyvind Hovda, Jon-Helge Tveita – Pål Alexander Kirkevold.