Påtroppende byrådsleder Raymond Johansen (i midten), Miljøpartiet De Grønnes Lan Marie Nguyen Berg og SVs Marianne Borgen begynte forhandlingene om oslomakta 25. september på Østmarkssetra. FOTO: Berit Roald/NTB

Avviser enighet om byråd i Oslo

Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne (MDG) avviser at det er enighet om å danne byråd i Oslo.

Av: Anne Marjatta Gøystdal

TV 2 meldte onsdag kveld at Ap, MDG og SV er blitt enige om å danne byråd sammen. Partiene ville ifølge kanalen innkalle til møte i hvert sitt representantskap fredag for å få godkjent den fremforhandlede samarbeidsavtalen.

Påtroppende byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier til NTB at opplysningene ikke er riktige.

– Jeg avviser at det er enighet om å danne byråd med MDG og SV. Forhandlingene fortsetter torsdag, sier Johansen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Stemmer ikke

MDG bekrefter at det ikke er oppnådd enighet.

– Dette stemmer ikke. Vi forhandler fremdeles og ingenting er avgjort, opplyser kommunikasjonssjef og regionssekretær i MDG i Oslo og Akershus, Carl Johansen.

MDG fikk en vippeposisjon i hovedstaden etter valget. Etter å ha gjort sonderinger på høyresiden og venstresiden, konkluderte partiet med at avstanden til Fremskrittspartiet var for stor, og at de ville gå i forhandlinger med Arbeiderpartiet.

Siden 25. september har de tre partiene sittet i forhandlinger på Østmarksetra i Oslo. Alt tyder på at det blir et rødgrønt skifte etter at høyresiden har hatt makten i Oslo i 18 år, men detaljene i den politiske plattformen er ennå ikke klar.

Frist neste uke

Men etter nesten tre ukers forhandlinger om nytt byråd i Oslo, har Arbeiderpartiet i Oslo og SV i Oslo innkalt representantskapene i sine respektive partier til møte 16. oktober, skrev Dagsavisen i forrige uke. Altså førstkommende fredag.

– Jeg kan bekrefte at Oslo Arbeiderparti har innkalt til representantskapsmøte 16. oktober, sier partisekretær Siri Gåsemyr Staalesen i Oslo Ap.

På representantskapsmøtet skal etter det Dagsavisen erfarer resultatet av forhandlingene mellom Ap, SV og MDG presenteres og resultatet skal godkjennes av representantskapet i de tre partiene.

Hos Ap Oslo er det påtroppende byrådsleder Raymond Johansen som får det ærefulle oppdraget å legge fram forhandlingsresultatet.

LES OGSÅ: Raymond Johansen: – Jeg er glad og rørt

Forhandlingene i Oslo skal være ferdige senest om en uke, onsdag 21. oktober, da et nytt bystyre konstitueres.
Spørsmålet om eiendomsskatt er et av punktene partene må komme til enighet om. De tre vil alle gå inn for å innføre eiendomsskatt i Oslo, men har ulike modeller. Utbyggingen av E18 vestover og bilfritt sentrum er andre spørsmål det knyttes stor interesse til.

De tre partiene har ikke flertall og er avhengige av å få støtte av Rødt. Allerede tidlig i prosessen ble det klart at Rødt ønsket å stå utenfor et samarbeid, men vil gi sin støtte i form av en avtale. (NTB)

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!