Åpner ny badepark i Oslo

Stupe­brett, aktivitets­park, ballbinge, grilling og bading. Oslo Havn åpner i dag det nyeste tilskuddet for de sol- og badehungrige i hovedstaden.

25 millioner kroner har Oslo Havn brukt på å lage Bekkelagsbadet, som ligger mellom Mosseveien og brua over til Ormøya.

Parken er blitt en slags buffer mellom havna og nabolaget på Nedre Bekkelaget.

Les også: Bad og bedring på Sørenga

12 mål

Parken er på cirka 12 mål, som er nesten like stort som Birkelunden på Grünerløkka.

Parken er tegnet av landskapsarkitektene i Bar Bakke.

Her er det stupebrett og badebrygge, utendørs parkour, sandvolleyballbane og ballbinge. Og nabolaget og bydelen har bidratt med gode innspill og ønsker for den nye parken.

Det er blitt nytt permanent toalettbygg og utedusj.

– Parken får Nedre Bekkelaget skole som nærmeste skole, og barna på skolen har kommet med innspill på hva de ønsker skal være i parken. Parkour (en bevegelsesidrett der man har som mål å kunne komme seg fra punkt A til B på den mest effektive måten som mulig), sto øverst på ønskelista. Og det har vi fått i parken, sier eiendomsdirektør i Oslo Havn, Åsa Nes, til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Stupetårn

Et annet ønske var et stupetårn.

– Det er også på plass, sier Nes om tårnet som når tre meter over vannoverflaten.

I fjor sommer var det trangt på byens badeplasser, og årets tilskudd vil komme godt med om vi får en lignende sommer som i fjor.

– Vi er sikre på at dette vil bli et populært tilbud. Det blir vel så mye en park som en badeplass. Det blir store grøntarealer, hvor folk kan kose seg i sola. Og badeparken blir lett tilgjengelig med buss. Det er kort vei fra holdeplassen på Mosseveien, sier hun.

Les også: Badeplass midt i byen

Trafostasjon

Oslo Havn hadde miljøet i bakhodet da de planla og bygde badeparken.

– Vi har gjenbrukt materialer fra andre steder i havna, som brustein. En gammel trafostasjon er brukt i parkouranlegget. Vi har også beholdt en del trær, og fjernet noen andre, sier hun.

Det er også bygget et amfi ned mot sjøen, hvor det er lagt til rette for kulturelle aktiviteter. Og det er lagt til rette for grilling, foodtrucks og iskremvogner.