Leder Tommy Nysveen ved Østensjø FAU. FOTO: ARNE OVE BERGO

Alt klart for ny paviljong på Østensjø skole

Paviljongen som skal huse førsteklassingene ved Østensjø skole, vil bli klar til skolestart. I dag ble de siste hindringene ryddet av veien, og igangsettintgstillatelse ble gitt.

Foreldreaksjonen ved Østensjø skole stod fram i Dagsavisen med bekymring over at fasadekrav ville føre til en utsettelse av paviljongen i forrige uke. Men nå er alt klart, og arbeidet vil starte rett etter a t 17. mai-feiringen på skolen er ferdig.

–  Nå er vi bare veldig glade på barnas vegne. Dette er en gledens dag og vi foreldre er nødt til å rette en stor takk til nærmiljøet, skolen, smidige etater og politikerne som har gjort dette mulig.
Det har vært et enormt engasjement og alle aktører har spilt på lag og fått til en kjempegod løsning for både barna og skolen. De små barna i bydelen nå satt i fremste rekke og det er vi veldig glade for, sier Tommy Nysveen i foreldregruppa ved Østensjø skole.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Byråd Lippestad: Alle får gå på nærskolen

Tommy Nysveen var redd visuelle krav ville forsinke hele paviljongen.

Nå er alt endelig klart, etter at Plan- og bygningsetaten (PBE) nå har gitt igangsettingstillatelse. Og alle som har førsteklassinger som har Østensjø som sin nærskole, får plass.

– Vi har akkurat fått melding om at igangsettelsestillatelse er gitt. Det betyr at alle kan være trygge på at paviljongen står klar til skolestart og at elevene får gå på sin nærskole, sier byråd for næring og eierskap Geir Lippestad (Ap) til Dagsavisen.

Bakgrunn: Nytt foreldreopprør mot osloskolen

Den midlertidige paviljongen kan stå frem til 01.08.2019. Den oppføres i to etasjer som
rommer bl.a. tre klasserom med grupperom, toaletter og garderobe, og et arbeidsrom for lærerne, opplyser byrådsavdelingen.

– Jeg har merket meg et stort foreldreengasjement i denne saken. At foreldre er opptatt av gode rammer for læring, ser jeg som veldig positivt. Så ser vi frem til utvidelsen av Østensjø skole som vil stå klar til skolestart i 2019, sier Lippestad.

Les også: – Ikke nok å stenge Oslo for flere biler