52 nye smittetilfeller i Oslo

Mandag er det meldt om 52 nye koronatilfeller i Oslo. Det er tre færre enn foregående døgn da antallet var 55.

Tallene fra Oslo kommune viser at det de siste to ukene er registrert i alt 730 smittede i byen.

De fleste smittede er i aldersgruppen 20–29 år. Her er det nå 208 smittetilfeller. Deretter følger aldersgruppene 30–39 og 40-49, med henholdsvis 158 og 95 smittede.

Det var ved midnatt registrert 17.908 koronasmittede personer i hele landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 160 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 377 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Økningen som er registrert det siste døgnet, er nesten dobbelt så høy som på samme tid for ei uke siden, da det ble meldt 88 nye tilfeller. Den siste uka er det registrert 1.452 nye smittede.

Ved midnatt natt til lørdag var det registrert 298 nye smittede det siste døgnet. Det er tett opp mot toppen, som ble nådd 24. mars med 313 nye smittede registrert på ett døgn.

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.