Oslo

Byrådet kutter prisen på månedskort i Oslo i én måned

Fra mandag i neste uke senkes prisene på månedkort for kollektivreiser i Oslo med 40 prosent. Tilbudet varer i én måned.

– Det er bra om flere nå tar fatt på hverdagen etter sommeren med å reise med buss, trikk og bane. Samtidig som det kan bidra til å lette trykket på lommeboka for mange, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

En voksenbillett for 30 dagers reise vil i kampanjeperioden koste 499 kroner, 40 prosent billigere enn ellers. Kampanjen varer fra 21. august til 15. september.

Og denne gangen gjelder det ikke bare for de som bruker appen. Kampanjen gjelder nå også for de som bruker reisekort. Den gjelder også for både honnørbilletter og studenter, opplyser byrådsavdelingen for miljø og samferdsel til Dagsavisen.

– Billigere kollektivbilletter er en skikkelig gulrot for å få flere til å reise miljøvennlig og redusere biltrafikk og forskjeller i byen vår i en tid hvor alt blir dyrere, sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG).

Mer fra Dagsavisen