Oslo

Nye tilskudd til Oslo-feiring neste år

Visste du at det i 2024 skal markeres to Oslo-jubileer?

Da er det nemlig 400 år siden middelalderbyen Oslo brant – og den nye byen ved Akershus festning, Christiania, ble etablert.

Samtidig er det 100 år siden byen fikk tilbake sitt gamle navn, Oslo.

Oslo kommune ønsker å støtte kunst- og kulturtiltak som inngår i jubileumsfeiringen, og det er satt av 2,3 millioner kroner til dette i år. fremgår det i en pressemelding fra Kulturetaten.

– Oslo er en fantastisk by med spennende historie. Det er verdt å feire! Vi har mange dyktige og engasjerte aktører i byen som jeg vet vil bidra til å lage aktivitet og liv, og spre kunnskap om Oslos historie. Disse midlene skal støtte det, og jeg gleder meg til feiring av byen vår, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal.

Det er også mulig å søke om midler til å utvikle, produsere og planlegge tiltakene.

– Fristen for å søke er løpende, og vi oppfordrer det profesjonelle feltet til å søke på disse øremerkede midlene. Så gleder vi oss til Oslo blir fylt med en bredde av ulike kunst og kulturuttrykk for byjubileet neste år, sier Stein Slyngstad, direktør i Kulturetaten.

Det er i tillegg satt av 1 million kroner til bydelene for lokale prosjekter. I løpet av våren 2023 kan bydelene søke om midler i samarbeid med frivillige organisasjoner og lokale aktører.

Støtten skal gå til prosjekter, tiltak og arrangement for markering av byjubileet, og prosjekter rettet mot barn og unge prioriteres.

Mer fra Dagsavisen