Oslo

Raymond Johansen om eldreomsorgen i Oslo: – Har store utfordringer

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at eldreomsorgen i Oslo er blitt bedre de siste årene, men innrømmer at det fortsatt er store utfordringer.

Pårørende forteller om manglende omsorg, lite bemanning og ansatte som ikke kommer når de ringer. Det har ført til at pasienter har blitt liggende lenge alene på rommet, ofte i sin egen avføring, før noen har kommet for å hjelpe, melder NRK.

– Det er hjerteskjærende å se den omsorgen en del eldre har vært utsatt for. Sånn skal vi ikke ha det, sier Johansen til Politisk kvarter på NRK.

De siste ukene har flere medier satt søkelyset på eldreomsorgen i Oslo. Byrådslederen innrømmer at eldreomsorgen i Oslo har utfordringer, men står fast på at den har blitt bedre gjennom de sju årene han har vært byrådsleder.

Høring

– Vi overtok ikke akkurat en eldreomsorg det skinte av. Vi så gjennom pandemien at Oslos eldreomsorg leverte fantastisk. Så betyr ikke det at eldreomsorgen ikke har store utfordringer, sier han.

30. januar har opposisjonen i Oslo bystyre kalt inn til høring om helsehusene i Oslo, men allerede nå varsler både Venstre, Høyre og Folkets parti (FP) at de vurderer å fremme et mistillitsforslag mot helsebyråd Robert Steen på grunn av forholdene som har vært avdekket på flere helsehus i hovedstaden.

Pussig, synes Johansen

Johansen synes det er pussig at partier varsler mistillit før en høring.

– Robert Steen har stått fantastisk i det, også gjennom pandemien. Men så betyr ikke det at det ikke er utfordringer i eldreomsorgen. Vi har gjort mye, men mye gjenstår, sier han.

– Vi skal ha en høring, og så vil svarene vi får på den høringen avgjøre om vi har tillit til måten byrådet og spesielt Robert Steen har håndtert dette på, sier Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg.

Leder av helse- og sosialutvalget, Cecilie Lyngby (FP) sier også at hun først vil vurdere mistillitsspørsmålet etter høringen, men mener stillingen til Steen henger i en tynn tråd.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: