Oslo

Nye boligprosjekter i Oslo må ikke lenger sørge for parkering

Byrådet i Oslo fikk gjennomslag for sitt forslag om å fjerne kravet om parkeringsplasser i nye boligprosjekter. Det tross i bekymring om mer gateparkering.

Nå skal det bli mulig å bygge nye boliger i Oslo uten å sørge for parkeringsplasser, skriver NRK Oslo og Viken. Det var Venstre i Byrådet som sikret flertall for forslaget.

Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i Obos tror de ikke vil lage boligprosjekt helt uten parkering, men at behovet vil vurderes i hvert enkelt tilfelle. Ifølge Siraj er ikke parkeringsetterspørselen like stor på nye boligprosjekter.

De nye reglene vil likevel ikke gjelde i småhusområdene. Dem må politikerne vurdere på nytt.

– Vi er redd den nye småhusplanen kan ende opp med å straffe de som ønsker å etablere parkeringsplass, sier Håkon Riekeles (V).

Saken fortsetter under videoen

Det blitt uttrykt bekymring for at reglene kom til å føre til mer parkering i gatene, og på den måten hindre utrykningskjøretøy.

– En ting er å ikke pålegge parkeringsplasser. Men vi mener at det skal være anledning til å ha parkering på egen tomt. Hvis man trenger bil, er det bedre å parkere på egen tomt enn i allerede overbelastede småveier, sier Riekeles.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen