Oslo

Grønland-drapet: Én siktet samtykker til varetektsfengsling, den andre ikke

Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept en mann på Grønland i Oslo, samtykker til varetektsfengsling. En mann i 20-årene fremstilles for fengsling.

Fengslingsmøtet for mannen i 20-årene startet klokka 15 mandag. Han er siktet for medvirkning til drap.

– Han nekter enhver form for befatning med drapet, og i det ligger det også at han ikke erkjenner straffskyld, sa mannens forsvarer, advokat Inam Ghous Ali, til NTB søndag. Han gjentar dette overfor NTB mandag.

– Vi håper at dommeren vil se på saken med et kritisk blikk og ikke blendes av den alvorlige siktelsen, og at dette resulterer i at min klient blir løslatt, sier advokaten.

Mannen ble pågrepet kort tid etter at en mann i 20-årene ble skutt og drept i nærheten av Grønland T-banestasjon natt til søndag.

Politiadvokat Terje Nedrebø Michaelsen i Oslo politidistrikt sier til NTB at de nå har begynt å få et bilde av hva som skjedde på Grønland natt til søndag.

Saken fortsetter under videoen

Advokat Tor Even Gjendem er forsvarer for mannen i 30-årene som er siktet for å ha begått drapet. Gjendem sier til Dagbladet at hans klient samtykker til varetektsfengsling, og fengslingsmøtet går dermed som såkalt kontorforretning hvor partene ikke møter i retten.

– Det er viktig at politiet får tid til avklaringer, svarer Gjendem på spørsmål om hvorfor mannen samtykker til fengslingen.

Siktede er ennå ikke avhørt, men Gjendem tror det vil skje mandag kveld.

– Men jeg har ikke oversikt ettersom jeg ikke har innsyn i dokumentene, sier han.

Mannen har så langt ikke sagt noe om hvordan han stiller seg til drapssiktelsen. Han ble pågrepet søndag kveld,

Politiet sier den drepte var kjent for dem fra før, og at drapet trolig var et oppgjør i et kriminelt miljø.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen