Oslo

Han er Rødt Oslos nye gruppeleder

Siavash Mobasheri er enstemmig valgt som gruppeleder i Rødt Oslo, etter at Eivor Evenrud trakk seg forrige uke.

Fylkesstyret i Rødt Oslo hadde ekstraordinært fylkesstyremøte om kvelden mandag 19. september. I en pressemelding informerer de om følgende enstemmige vedtak:

– Styret i Rødt Oslo synes det er trist at Eivor Evenrud trakk seg som gruppeleder forrige uke. Tidligere i dag valgte bystyregruppa enstemmig nestleder i gruppa, Siavash Mobasheri, til ny gruppeleder og Sofia Rana som ny gruppenestleder. Eivor fortsetter som ordinært gruppemedlem og leder i kultur- og utdanningsutvalget.

Videre skriver Rødt Oslo følgende:

– Siavash har ytret ønske om å trekke seg som fylkesleder som en følge av at samling av verv gir maktkonsentrasjon. Styret tar dette ønsket til etterretning, men har bedt Siavash vente med å ta en endelig avgjørelse.

Fylkesstyret i Rødt Oslo poengterer også at de «gjennom mange år samarbeidet med det rødgrønne byrådet om budsjett og andre store og små saker i Oslo bystyre, og det er vi innstilt på å fortsette med».

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: