Oslo

Rødts gruppeleder i Oslo tar ikke gjenvalg

Eivor Evenrud delte nyheten selv på Facebook og Twitter.

Det var Avisa Oslo som omtalte saken først etter at hun selv delte nyheten på sosiale medier. Det har ikke lyktes Dagsavisen eller Avisa Oslo å få en kommentar fra Evenrud.

«Jeg har i dag kontakta nominasjonskomiteen og gitt beskjed om at jeg ikke stiller til gjenvalg for Rødt Oslo i 2023», skriver hun på Facebook og Twitter.

Bystyrerepresentant Maren Rismyhr (R) tar heller ikke gjenvalg.

– Jeg synes jeg er for gammel. Jeg er tross alt 75 år og skal bli pensjonist, sier hun til Avisa Oslo.

Full forståelse og respekt

Evenrud er utdannet barnehagelærer. I 2015 var hun ordførerkandidat for Rødt. Hun har ledet Rødts budsjettforhandlinger med byrådspartiene.

– Vi har snakket med Eivor, og hun har forklart bakgrunnen for hennes avgjørelse, noe vi har full forståelse og respekt for. Nå har partiet god tid til å finne en som kan erstatte henne, sier leder av Oslo Rødt Siavash Mobasheri til Dagsavisen.

På spørsmålet om hvem som skal være Evenruds erstatter, sier han:

– Det må vi i partiet diskutere. Jeg kom nylig i gang med prosessen. I første runde tar vi innspill fra medlemmene våre der fristen er 1. juli. Etter dette kommer det flere runder til høsten.

Til Avisa Oslo trekker han også frem Evenruds bakgrunn som barnehagelærer.

– Hun har vært ekstremt dyktig i spørsmål om velferdsprofitører og kommersialisering av barnehager. Selv om hun ikke skal sitte i bystyregruppa, vil vi ikke miste den ressursen. Det kommer vi til å dra nytte av senere, sa han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen