Oslo

Johansen bønnfaller folk om å vaksinere seg: – Veldig, veldig lei meg på vegne av innbyggerne i byen

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier han er svært skuffet på vegne av Oslos innbyggere, etter at landet igjen må i gang med nye og strenge koronatiltak.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen bønnfalt de som ikke har vaksinert seg, om å gjøre nettopp det.

– Det vi nå skal igjennom nå, er det ingen som ønsker seg. Vi hadde gledet oss til en helt vanlig jul. Sånn blir det ikke.

Slik innledet byrådslederen Oslos pressekonferansen etter at regjeringen kort tid i forveien hadde lagt fram innstramminger i koronatiltakene.

– Jeg er fornøyd med tiltakene, men jeg er veldig, veldig lei meg på vegne av innbyggerne i byen. Og det greier jeg ikke skjule, sa en preget Johansen.

– Det er ikke politikk, men følelser, sa han videre.

Det har vært knyttet spenning til hvilke tiltak regjeringen ville legge fram, men Johansen sier han opplever at Oslo har blitt lyttet til i opptakten til innstrammingene.

Han ba innbyggerne i hovedstaden om ikke å miste motet.

– Vi kommer gjennom dette, slik vi har gjort mange ganger før, sa Johansen.

– Det er frivillig om du vil vaksinere deg eller ikke. Men jeg vil benytte denne anledningen til å be dere innstendig om å vurdere det en gang til, sa Johansen på et pressetreff tirsdag kveld.

Han la til at rundt 1.000 personer tar første vaksinedose i Oslo hver uke.

– Det er ingen tvil om at man blir sykere, får mer alvorlige langtidsvirkninger, og blir en større belastning for seg selv, de rundt en og helsevesenet dersom ikke man vaksinerer seg, sier byrådslederen.