Oslo

Direktøren for St. Olavs hospital: – Hjerteavtalen med OUS er satt på vent

Direktør Grete Aasved ved St. Olavs hospital i Trondheim sier at sykehuset for tiden ikke tar imot noen hjertepasienter fra Oslo universitetssykehus.

Pasienter som egentlig skulle ha blitt operert på Thoraxkirurgisk avdeling på Rikshospitalet, sendes nå til St. Olavs hospital i Trondheim. Foto: Lise Åserud / NTB

Oppdatert med at opplysningene om at 20 pasienter er sendt fra OUS til Trondheim i forrige versjon av saken er feil

– St. Olavs hospital har siden tidlig vår 2021 hatt en avtale med OUS om å bidra med planlagte hjerteoperasjoner. Dette har bakgrunn i at OUS har utfordringer med kapasitet. Så langt i år har St. Olavs hospital operert én pasient fra OUS, sier administrerende direktør Grethe Aasved ved St. Olavs hospital i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Avdelingsleder Arnt E. Fiane på Thoraxkirurgisk avdeling på Oslo universitetssykehus sier til VG at OUS har bedt om at kollegene ved St. Olavs hospital i Trondheim tar imot og opererer 20 hjertepasienter.

– Dette er en gruppe pasienter som kan vente på operasjon i flere måneder. Vi mener det nå er for lang ventetid for enkelte pasienter, derfor har vi inngått samarbeid med St. Olavs hospital, sier han til avisa.

I en tidligere versjon av VGs sak sa Fiane at de har sendt 20 pasienter til Trondheim de siste ukene. Dette er korrigert i en senere utgave av saken.

Sykehusdirektør ved St. Olavs hospital, Grete Aasved, sier at avtalen ble satt på vent da St. Olavs hospital gikk i gul beredskap 2. november på grunn av fullt sykehus.

– Det har hele tiden vært tett kontakt mellom sykehusene, og St. Olavs hospital er positive til å fortsette avtalen når situasjonen tillater det, sier Aasved.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen