Oslo

Har du utforsket Oslos nye fritidsparadis?

Badstubrygger, bystrand, restauranter, gallerier. Langs strandpromenaden nedenfor Oslo S dukker stadig nye bygg opp, og mellom dem finnes mange skjulte perler.

La Dagsavisen ta deg med til Oslos nye bade- og lekeplasser, uteserveringer og aktiviteter i Bjørvika. Her er mulighetene mange, både for store og små.

Nederst ved Langkaia ligger Bademachinen, det nyeste tilskuddet til Oslo Badstuforenings saunaflåte. Navnet er hentet fra en badstue som lå i Oslofjorden på 1800-tallet, og det er den samme badstuen arkitektene har fått inspirasjon til saunaen fra. Bademachinen kan besøkes hver dag både med drop in og forhåndsbooking.

Med lange åpningstider ønsker Oslo Badstuforening å være en sauna for alle.

Bademaskinen, er det nyeste tilskuddet til Oslo Badstuforening. Navnet er hentet fra en badstue som lå i Oslofjorden på 1800 tallet, og det er den samme badstuen arkitektene har fått inspirasjon til saunaen fra.

Fotografihuset, grøntområde, badebrygger, utested? Diskusjonene om Sukkerbiten er mange og har vart lenge. Det endelige utfallet er foreløpig ukjent.

Enn så lenge tar Sukkerbiten servering opp mye av utstikkeren, med en stemningsfull bar midt mellom alle badeplassene, og med god utsikt til et annet omdiskutert bygg; Munchmuseet.

Fotografiets hus, grøntområde eller utested? Diskusjonene om Sukkerbiten er mange og har vart lenge. Det endelige utfallet er foreløpig ukjent. Enn så lenge ligger Sukkerbiten servering; en bar midt mellom badeplassene og med mulighet til både mat og drikke.

Rett utenfor Sukkerbiten servering kan du for tiden se fotograf Andrea Gjestvangs sterke utstilling med bilder av overlevende etter terrorangrepet 22. juli 2011.

Bildene kan sees døgnet rundt, og helt gratis, og står fram til 3. oktober.

Ved Sukkerbiten kan du for tiden se fotograf Andrea Gjestvangs sterke utstilling med overlevende etter terrorangrepet 22.juli 2011. Bildene kan sees døgnet rundt, og helt gratis, og står frem til 3.oktober.

Munch brygge har både leiligheter, restauranter, barnehager og badeplass, og selvsagt det fortsatt uåpnede Munchmuseet.

Arkitektene bak prosjektet vant i 2020 Oslo Kommunes arkitekturpris, og ble berømmet for blant annet valget om ikke å bygge store luksusleiligheter, men holde leilighetene små og enkle.

Munch brygge har både leiligheter, restauranter, barnehager og badeplass, og selvsagt det fortsatt uåpnede Munchmuseet. Arkitektene bak prosjektet vant i 2020 Oslo KOmmunes arkitekturpris, og ble berømmet for blandt annet valget om ikke å bygge store luksusleiligheter, men holde leilighetene små og enkle.

Langs vannet kan du leie både SUP-brett, kajakk og trerobåter.

Langs vannet kan du leie både SUP, kajakk og trerobåter, for en billig penge.

Ytterst på Munch brygge ligger en ørliten grønn oase, full av hundekjeks og høyt gress; et avbrekk fra alt det grå og asfalterte.

Langs alle sider er det brygger og plass til både bading og soling. Og foreløpig er det litt mindre folk her enn på de andre badeplassene i nærheten.

Ytterst på Munch brygge ligger en ørliten grønn oase, full av hundekjeks og høyt gress; et avbrekk fra alt det grå og asfalterte.

Vannkunsten, et av byens nyeste boligområder. Her kan innbyggerne hoppe rett i vannet, eller båten, fra luksusleilighetene sine. De første leilighetene i Vannkunsten sto ferdig våren 2020, og i området rundt dukker det stadig opp nye restauranter, gallerier og kafeer.

Vannkunsten, et av byens nyeste boligområder. Her kan innbyggerne hoppe rett i vannet, eller båten, fra sine stilige, og dyre, leiligheter.

Utenfor Vannkunsten ligger en badebrygge, på varme sommerdager stapp full av folk. Ved bryggekanten er det både kafeer og restauranter, og en donutkafé med kø tvers over plassen.

Utenfor Vannkunsten ligger en badebrygge, på varme sommerdager stapp full av folk. Ved bryggekanten kan man leie både Sup og surfebrett.

Midt mellom butikker finner du en flunkende ny lekeplass. Klatrevegg, sklier og brannmannstang til barna, og gode sitteplasser i skyggen til foreldre.

Lekeplassen ligger på Vannkunsten og nærmeste nabo er en badefontene, som dessverre ikke var åpen da Dagsavisen var innom.

Lekeplassen ved Vannkunsten med gode sitteplasser for foreldre rundt, gjør det lett å følge med mens ungene klatrer.

Til venstre ligger Oslo Sentralstasjon og til høyre ligger Operaen. Utenfor nye Deichman bibliotek ligger Anne-Cath Vestlys plass dekket av et vannspeil, hvor barn plasker rundt, og kjøler seg ned i varmen, og hvor foreldre sitter med beina i vannet langs kanten.

Utenfor nye Deichman bibliotek i Bjørvika ligger Anne-Cath Vestlys plass  dekket av et vannspeil, hvor barn plasker rundt, og kjøler seg ned i varmen.

Rett innenfor døra på Deichman bibliotek ligger restauranten Centropa i to etasjer, med takterrasse, og utsikt mot Oslofjorden.

Rett innenfor døra på Deichman bibliotek ligger restauranten Centropa i to etasjer, med takterasse, og utsikt mot Oslofjorden.

Operastranda har bare vært åpen et par uker, men er allerede blitt et yndet tilholdssted for alt fra småbarnsfamilier, til voksne par og ungdommer, og folk som nyter et bad, en god bok og en pause etter en lang jobbdag.

Operastranda ligger sentralt til mellom Sukkerbiten og Operaen, omtrent to steinkast fra Oslo Sentralstasjon.

Operastranda har bare vært åpen et par uker, men er allerede blitt et yndet tilholdssted for alt fra småbarnsfamilier, til voksne par og ungdomsgjenger og folk som trenger et bad og en pause etter en lang jobbdag.

Mer fra Dagsavisen